RSS

Låt inte barnen spela analoga spel ute!

11 Jan

PSX_20180109_161113Kommer spelen att dö ut och falla i glömska? Kommer de bli konstverk och museiföremål?
Ja, det kanske är slut med pilkastning, boccia och krocket på lekplatserna. Och det kanske är lika bra det. för, om nu barnen idag ger sig på krocket, så överför de de digitala spelen till det analoga. Istället för att slå klubban på klotet så slår det varandra i skallen. Och så kan vi ju inte ha det. I den digitala världen går det bra. Det finns ju så många liv kvar ändå.
Och, försök prata med varandra under en match i pilkastning, på samma sätt som i en anonym, internationell chatt i ett dataspel. Då har du nog snart en pil sitter i kinden.

Boccia kanske kunde fungera i den analoga världen. Men då får man nog ta ur vattnet ur bollarna så att de inte blir så hårda. Men se till att få undan, kanske rent av låsa in både pilar som krocketklubbor.

 

PSX_20180109_161332Sedan kan vi baka ihop “Trollen” som det ju heter när det finns folk som är dumma i chattar eller i kommentarer med vuxna som spelar analogt.. Jag gillar inte det begreppet, “troll”. säkert något direktöversatt från amerikansk engelska till stockholmska.
Anledningen till att vi kan baka ihop det är att man har en egen dag. Vuxna, analoga “troll”. Skillnaden är väl att alla tjafsar med alla. Jag talar förstås om midsommaraftonens kubbspel. Inte en chatt i världen eller en Facebook-grupp i universum kan konkurrera med vuxna, lite små-dragna kubbspelare denna dag. Varför gör man om det, år efter år när man vet hur det kommer att sluta. Fast, man står ju en bit från varandra. Det kanske är mindre farligt, rent fysiskt än om man skulle kasta pil eller spela boccia. Om alla istället, framåt kvällen på midsommarafton satte sig i soffan och spelade något enkelt dataspel på TV:n istället så skulle de inte ha koncentrationen att tjafsa. De skulle ägna alla energi på att försöka blunda på ena ögat så att det bara blev en bild. De flesta skulle dessutom slumra in rätt fort. Så, efter sillen och nubben och de där överprissatta jordgubbarna med grädde så tycker jag att du nästa midsommar ska föreslå Nintendo eller Playstation istället. Och, har du en öppen spis där du kan göra en mysig brasa så har du ju ved – kubbspelet.

 

 

 

 

 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: