RSS

Stoppa pressarna!

23 Apr

Söndag morgon, och den enda kanal som sänder morgonnyheter är TV4. Ett problem, åtminstone för oss som vill ha så bra nyhetsmagasin som möjligt. Ja, jag ser alltså på SVTs morgonnyheter, om det är möjligt att välja.

Så, vad har hänt då? Jo, jag satte mig i soffan en stund. jag fick se programledaren stå och skära upp morötter. Spännande. Folk sitter alltså nu i hundratusentals och ser på när hon skär upp morötter. Vari ligger spänningen. Inte är det så att man, likt en skräckfilm förväntar sig att något ska gå galet, att hon kommer att skära sig i fingrarna. Nej, vi förväntar oss att hon ska klara det hela. Möjligen, om något går snett så är det att hon skär lite ojämna bitar.
Samtidigt så river den person som är tänkt att vara morgonens kock något på ett rivjärn. Det ser ut som potatis, men avger vätska som om det vore vitlök. Men, det är en allt för stor vitlök i så fall, så stor som en skaplig potatis.
Kanske att jag hade fått veta var et var hon rev för något, om jag hade höjt ljudet. Om jag verkligen ville veta vad det var hon rev. Men, då skulle ju hela spänningen försvinna, och allt blir bara till en helt verklig, vardaglig upplevelse som jag väl till och från kan se i mitt eget kök. Nej, fortsatt ljud av, så att man får svettas lite i ovisshet.

002 (2) (600x338)I torsdags fyllde jag år. Ja, spara alla retroaktiva gratulationer, för annars kan det lätt bli ohållbart om alla som anser sig vilja gratulera gör det, även för de 51 första åren.
Men, i torsdags skulle jag, dagen till ära skaffa mig lite bratwurst. Jag var på tre olika ställen. Alla ställena hade några korvar, som tydligen är väldigt populära, men ändå aldrig hamnar i Nyhetsmorgons programledares händer för att bli uppskurna. Det fanns till och med något som de kallade för bratwurst men som jag tyckte mera var vanlig bamse med mos. Ja, utan mos förstås. Jag tänkte mig ett sista försök, på Lidl. Det är tyskt, de har bratwurst. Det vet jag. Men, eftersom att det var den tid på dagen då alla slutat sin jobb så såg jag ut mot en av genomfartslederna och konstaterade att det var en enorm kö med bilar. Åt andra hållet var det rent på trafik. Åt det hållet låg hemmet. Så, det fick bli någon form av tjocka grillkorv från City Gross. Det fick helt enkelt duga.

007 (600x338)

Igår, lördag var det invigning av Hörsalen. Återinvigning alltså. William skulle spela där och eftersom att han var lite sen till sin buss så skjutsade jag in honom. Jag geocachade lite efter att ha släppt av honom och handlade lite – på Lidl. Äntligen fick jag tag på riktig bratwurst. Och, som lite extra krydda på moset (utan bamse) så slank det med en bierwurst. Den såg väl kanske roligare ut än vad den smakade, men får anses fylla sin funktion som smörgåsmat, och är betydligt smakrikare än vanlig medvurst. (svenska varianten) Notera hur det förresten stavas med v och inte w.

005 (600x600)Bratwursten har jag kvar. för, efter att ha kört runt och även haft bilen parkerad ett tag medan jag lyssnade på storbandet som William är med i så hade nog den djupfrysta kycklingen tinat en smula. Det fick bli fyra olika rätter kyckling med ris. Ja, det blev en himla massa matlådor. (varav ett par-tre stycken viss försvann under natten. Undrar vilken hustomte som tog den?)

Jag skar både lök och röd peppar igår. Inte en enda kamera från TV4 fanns där. Och, jag lovar att det var minst lika spännande som när programledaren på TV4s Nyhetsmorgon skär morötter i direktsändning. Det var rent av kanske större risk att ett eller annat finger blivit skuret än i ovan nämnda program.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: