RSS

Svart sand, bränner i fötterna!

02 Okt

Jag förstår inte riktigt hur vi hann med saker och ting den där andra dagen på Sao Miguel. var vi verkligen vid stranden också? Ja, att vi var där vet jag, men var det verkligen den dagen? Vi startade ju med ens stadsvandring, för att senare vara på informationsmöte. Hur gick det ihop?. Vänta, nu vet jag, informationsmötet var ju dagen innan, den första dagen. Se där, hur dagarna och tidsbegreppen flyter ihop. Man borde fotografera mera, allt. Man borde se till att man har något av ett digitalt minne. Jag träffade förresten en gammal geolog, för en himla massa år sedan. Han fotograferade alla han träffade. Det var hans enda chans att komma ihåg någon, över huvud taget.

2016-09-14 033 söm

2016-09-14 047 (338x600)Stranden, som för övrigt låg en bit bort och fick nås med taxi nyttjade vi vid ett par tillfällen. Vi var annars rätt så uppbokade tack vare vårt så kallade premium-paket. Den första dagen så passade vi även på att utforska området bredvid, med en massa vass lavasten som var ganska svår att klättra runt på. Det fanns ju ett par geocacher i närheten. Dessa ville man ju kolla upp. Och, eftersom att vi, denna första gång bestämt tid för återresa, med samma taxichaufför så blev det lite tid över till att se sig om lite. Bilderna må se ut som ett ganska kalt landskap, men det vimlar av liv, framförallt växtlighet på ön. Och, just vi den mur, eller vad det var där vi hittade en av burkarna så kröp det omkring en och annan ödla. De var dock inte större än de vi har hemma i Sverige, men gav en extra liten krydda åt stunden.

2016-09-14 0393 pan

Sanden, som kallades för svart sand, eftersom att det fanns svarta inslag i form av lavasten blev, dagtid väldigt varm. Den brände på fötterna. Men, denna första gång vi var vid stranden så var det inte så farligt, förmodligen beroende på, antingen att vi var lite senare på dagen, framåt kvällen eller för att vi helt enkelt kanske mest gick nära vattnet där det, dels inte var lite mycket svart i sanden men även för att vågorna kyl ner den.

2016-09-14 050 (600x338)

Bredvid detta område fanns några villor för lite mera välbeställda människor. De hade väl, tror jag samtliga hundar på gården. Och, man fick bråttom därifrån när de kom galopperande, skällande som om de inte fått mat på flera veckor. Detta, trots att det var myrar, staket och grindar mellan oss och dessa monster.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: