RSS

Två timmar baklänges blir 40 timmar back!

01 Okt

2016-09-13 002 (450x600)Det är rätt så praktiskt att färdas över två tidszoner. Man får så mycket tid första dagen. Det tas förvisso igen den sista dagen. Man borde kanske åka åt andra hållet, när man ska hem. Det borde bli en himla massa plus i tid. För, om man nu tjänar in två timmar åt det ena hållet, men förlorar samma tid på tillbakavägen, så är det ju, i sig inte mycket vunnet. Men, om man istället fördas åt andra hållet, runt jordklotet, så borde man ju tjäna in ytterligare 22 timmar. Man får sedan ta den tiden, minus den tid som själva resan skulle ta, samt minus den tid som det tar, extra att färdas längre än om man skulle åka tillbaka samma väg. Så, ta nu fram din kulram och se hur lång tid det tog, alltså, hur mycket tid har man egentligen tjänat in?

Man kanske inte märkte det på en gång när man var där nere, men så här i efterhand ser man, om inte annat på fotografier och liknande (vad det nu är som är liknande) att man nog hann med en hel del, jämfört med andra resors första dag.
Var var vi då? Jo, Ponta Delgada var orten där vi bodde. Den ligger på ön São Miguel, som i sin tur är en ö som ingår i ögruppen Azorerna, vilket i sin tur tillhör Portugal.

2016-09-13 003 (600x450)Jag tycker att resan ner rullade på ganska bra. Vi fick vår mat, trots att vi satt i mitten av planet. Ja, du vet, de startar med servering, framifrån och bakifrån. Så, när Michelle, som satt betydligt lägre fram var inne på desserten, så hade vi inte ens börjat äta. Men, vi hade ju vätska, det var ju huvudsaken.
Väl framme så var det väl dags för lite mat. Ja, man kan kanske tro att vi nyligen ätit, men där emellan var det ju de där två timmarna som vi tjänat in. Det visste inte magen om. Den var inställd på gammal hederlig svensk tid. Och, eftersom att vi inte ännu visste om vad vi hade för planer, alltså hur vårt program såg ut så passade vi på att förlova oss vid middagen, eller om det var lunch. (magen sa middag)

2016-09-13 070 (600x338)

Hur går det med uträkningen? Har du kommit fram till något svar? Ja, det kanske inte är så lätt att räkna samtidigt som man läser detta.
Michelle och jag tig en liten promenad till en affär som låg en bit från vårt hotell. En så kallad supermarket. Jag vet inte om det finns andra affärer av denna typ än just supermarket, om det är ett samlingsnamn för affär med matvaror och liknande. Ja, man behöver inte konstra till det med en massa som vi gör, Forum, Extra, Nära, Maxi och så vidare. En affär kan väl vara, bara en mataffär, oavsett storlek, eller då, varför inte – Supermarket.

2016-09-13 009 (450x600)På vägen mot Supermarket så stannade vi till vid en kyrka. Klockan var en bit in mot kvällningen, svensk eller azorisk tid var lite oklart i det läget. Hur som helst så fanns där en geocache som jag gärna loggade. Det gick ganska bra. Det var för övrigt nummer två på denna ö. Den första fanns precis vid hotellet. Vi tittade lite runt kyrkan och bestämde oss även för att gå in. Michelle hade filmkameran i mobilen igång. Vi vände dock ganska snabbt när vi upptäckte någon form av mässa eller gudstjänst av något slag som var i full gång inne i kyrkan. Vi fick senare under veckan reda på att detta, i princip var den enda kyrkan där man inte fick fotografera, inne i kyrkan. Oj då!
Det fanns, för övrigt massor av kyrkor i staden. Det var väldigt tätt. Nästa lika tätt med kyrkor där, som det är möbelaffärer i Ingelsta, Norrköping.

2016-09-13 068 (600x338)

Nu hade vi sett en del av omgivningen runt hotellet, i alla fall åt ett håll. En bråkdel av vad vi senare skulle se. Och, i detta läge hade man väl fortfarande en skev bild av en ö, jämställd med de spanska semesterorterna. En bild som vi senare fick revidera rejält. Och, då menar jag inte enbart visuellt.

Ja visst ja, höll ju på att glömma.
En snabb koll, vilket kanske inte är 100% korrekt säger att rekordet för en non stop-flygning runt gjorden är 67 timmar. Vi tjänar alltså in 22 timmar, samt slipper ifrån de fem timmar som flyget dit tog. vi går alltså back med 40 timmar. Alltså förlorar vi bort mot två dygn av semestern. Eller, blir det två dygn till – att lägga till? Blinkar

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: