RSS

Det positiva gnället!

25 Sep

Kulturnatten 2016 blev, för vår del inte mycket till natt, snarare dag. Det passade ganska bra. Det finns ju minst lika mycket på dagen som på kvällen och natten numera. Vi startade dagen i bokbinderiföreningens lokaler. Det brukar normalt vara en planerad tid, men fick i år bli ett lite mera spontant besök. Vi fick i alla fall i oss en kopp kaffe och en bulle av Barsebäcks-mått.

2016-09-24 009 (600x338)

Efter bokbinderiet så var det dags att dra sig ner mot De Geergymnasiet där tvåorna, däribland William hade lite installationsutställningars för sig. Film, musik, teater, dans och foto hopblandat till olika kreationer att beskåda och begrunda. Men innan dess gick vi en stund till Konstmuseet där väl höjdpunkten var på nedre plan, i form av toaletter. Hur som helst så beskådade vi endast det som fanns på entréplan. Och, det må jag säga, att nog var eleverna på De Geer betydligt bättre än det som fanns på Konstmuseet. Den semiprofessionella konsten har bara blivit billigare och billigare. Något som kanske kan debatteras. Men, jag tycker inte att det räcker med ett budskap. Speciellt inte om det är, t.ex. ett par klossar som sedan måste förklaras för att folk, dels inte ska blanda hop det med BRIO och en lekplats på dagis men även för att folk ska begripa vad det handlar om. En vit duk duger inte längre. En rostig stol är fortfarande skrot.

2016-09-24 014 (600x338)

Budskapet i detta inlägg kan förstås ses som kritik, men är i själva verket ett ställningstagande mot att gnälla. Det hela illustreras i den negativa tonen och det klagande ekot i texten. Det är i själva verket ett ganska glatt och positivt budskap.

2016-09-24 015 (600x338)

Vi fortsatte genom industrilandskapet en stund. Vi tittade in i Antikvariatet en snabbis innan vi mötte upp William näst högst upp i Luis De Geer-hallen för konsert med Norrköpings symfoniorkester. De spelade musik ur olika filmer. En bra konsert. Och, de två som satt till höger om oss oh pratade under konserten gjorde tydligen också ett ställningstagande. De förespråkade det fria ordet, om det så må vara mitt i en konsert. Ett konstverk, byggt av ord, mot tystnaden, i bitvis utvalt frekvensomfång.

Dessa aktiviteter fick sedan räcka. Vi for hem, tämligen mätta på kultur, för den här gången.

 

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 september 2016 i fjäderlös tvåfoting

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: