RSS

Nu blommar det–Mössa på!

09 Apr

Det är inte bara blå- och vitsippor som blommar nu. Jag gick förbi en södersluttning där solen kommer åt extra mycket och värmen håller sig kvar. Det var i måndags.

2015-04-06 025 (600x450)

Det börjar bli ganska så blått i backen hemmavid nu. Ja, det är ju backen det kallas när man talar om blåsippor. Egentligen så är det väl ett ganska vitt begrepp, backen, när meningen är att illustrera blåsippornas hemman. För, i teorin så borde det kunna vara en ganska plan mark, även om det kallas för backen. Och, i den meningen så har det väl samma betydelse som att tappa något i backen. För då spelar det väl ingen roll om det lutar eller är plan mark. Man tappar det lik förbannat i samma backe. Däremot då kan det nog menas med backe, just för att det är en backe som, med solen från rätt håll ger de första blåsipporna. De kommer alltid i en backe. Och, i och med att de är först av alla på våren så får de, alltså växande i en backe lite extra uppmärksamhet. De har tagit med sig våren.

2015-04-06 029 (600x450)

På ett annat ställe så hittade jag några gula blommor som jag inte vet vad de heter. De hade gröna fina blad, samt en knopp som var gul. Jag antar att dessa slår ut inom kort. Jag såg också något som väl kallas Tibast. Men, där klantade jag mig med kameran, så det blev inget med de bilderna.

2015-04-06 004 (600x450)

Bland alla blåsippor så fanns det en del rosa också. Ja, är det blåsippor, eller har de ett eget namn? Är de samma sort, med olika namn? Jag vet då inte.

Jag såg även en annan sorts ört. Minns inte vad den heter. Blå-lila klockor till blommor. Men även där blev påfrestningen för stor för kameran. Jag hade helt enkelt fel kamera framme. Bättre lycka nästa gång.

Hur som helst så börjar det blomma nu. En hel del sol och värme alltså, i den “backen”. Men, när jag sedan gick landsvägen tillbaka, och det dessutom var skugga så hamnade jag helt plötsligt, med blåstens hjälp i en helt annan årstid. Mössa på!

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 09 april 2015 i fjäderlös tvåfoting

 

Ett svar till “Nu blommar det–Mössa på!

 1. annakarinmattsson

  13 april 2015 at 16:01

  Länge sedan jag kikade in i din blogg nu. Så vackra bilder! Den gula blomman heter Gulsippa, det är jag, nästan, helt säker på. Den har blommat nära där jag bor fast försvann därifrån när man grävde om tomten.

  Igår såg jag den första blommande maskrosen. Vitsippor, scillor, primulor, påskliljor och tussilago.

  En skön vår önskar jag dig! /Anna-Karin

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: