RSS

Ett av äggen var albino!

03 Apr

Den här påsken har vi ätit mera skina än vi gjorde i julas. Och den är inte slut än. Jag började någon vecka innan påsk då jag köpte en liten skinka. Sedan blev det två till. Vid det här laget så har jag en av dem kvar, men vi har alltså snart ätit upp två skinkor. de är förvisso mycket mindre än de man har till jul, men minst lika goda.

Påsken var mycket bra och intensiv. Vi startade med att äta påsk-mat hemma på skärtorsdagen. Vi har gjort så tidigare också. Detta, dels för att jag skulle äta på annat håll de andra dagarna, dels för att Michelle skulle till mormor och morfar på Långfredagen och dels för att vi var hungriga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade också bjudit in en vän. Vi avstod då från att garnera skinka nummer två. Vår gäst var nämligen glutenintolerant. Så, skinka nummer två togs i drift. Vi skar helt enkelt upp en del av den och stekte skivorna litegrann.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En märklig sak var det albino-ägg som fanns med bland de vi kokade. Ja, alla ägg är väl vita, men detta var något speciellt med, något som vi inte kunde förklara. Vi hade nämligen lök i vattnet när vi kokade. Det blir ju en fin gul färg på äggen av det. Passande till påsk. Men av de nio ägg som låg i kastrullen med lök så var åtta av dem fint gula. De hade en jämn fin färg över hela skalet. Det nionde var helt vitt. Inte en gul liten fläck eller nyans ens. Det måste ha varit ett albino-ägg.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: