RSS

Hårbollen visade att den var “en riktig katt”!

20 Jun

Michelles kompisar och dess familj hade två hårbollar. Det var två kattungar varav den ena var en hona och den andra en hane. Michelle hade riktat in sig på att vi skulle ha en av dem, hannen. Hannen övergick på något konstigt vis till att bli honan. Hur det gick till vet jag inte, men det handlade inte om någon förväxling eller liknande. Hur som helst så kom denna lilla feminina hårboll till oss, drygt åtta veckor gammal. Och här, för att avvika lite från ämnet så används ordet “dryg” på ett korrekt sätt, inte som ett sätt att tala om att någon är dum som skolungdomar och barn lär varandra att göra. Jag tror, om jag får gissa att den typen av inkorrekt använt språk härstammar från Norrland. Att vara “dryg” är inte det samma som att vara dum, vara elak eller på annat sätt bete sig illa mot någon annan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katten firade sin nio-veckors-dag med att äta en och en halv rå strömming. Ja, det var inte bara en ny erfarenhet för katten, inte bara en ny smak, det var riktigt knepigt också. Det är inte lätt att få i sig något som är mycket större än ens mun.
Katten kämpade och kämpade med strömmingen. Den gav inte upp. Den var fast besluten om att få i sig så mycket av det goda som möjligt. För, det luktade ju så gott. Och, efter ett tag, när den liksom “fick hål” på strömmingen så var det bara att tugga på. Katten åt, först en liten strömming, sedan hälften av en betydligt större. Sedan var den mätt.

Det hela började med att den fick en avklippt fena, ena dagen. Den gick bra att äta. Senare så fick den en “kokt” strömming, tillagad i mikrovågsugnen. När detta fungerade så var det alltså dags för en rå strömming. Detta var nog det bästa som hänt i detta knappt nio veckor gamla liv. Så, på kattens nio-veckors-dag så var det alltså dags för ytterligare en och en halv fisk. Den lilla hårbollen har visat att den faktiskt är en riktig katt.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 20 juni 2012 i fjäderlös tvåfoting

 

Ett svar till “Hårbollen visade att den var “en riktig katt”!

  1. P.K

    29 juni 2012 at 21:48

    Nja, ordet ”dryg” har ju flera funktioner, så att kalla någon för dryg är helt korrekt faktiskt

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: