RSS

Årets första fjäril är nog redan död!

12 Mar

Snön smälter, flugorna sitter i solen och pysslar med något så enkelt som att ta tillvara på livet. Den första fjärilen har visat sig. Solen skiner och det är varma dagar.
Folk letar vårtecken överallt. Blåsipporna har börjat komma upp i Marmorbruket. Småfotingarna har pumpat sina cyklar. Uj, är det inte midsommar snart?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Småfotingarna har tagit fram sina cyklar från Urfotingens källare. Det behöver pumpas, justeras lite höjder samt ställas in en och annan broms och växel. Sedan är det bara att ställa om hjärnan på att cykla till skolan istället för att förlita sig på pappas hästkrafter. Men då får det ju inte bli ett bakslag med kalla nätter förstås. Då får inte isen komma tillbaka just som den första fjärilen visat sig för att förmodligen frysa ihjäl samma natt. Våren, i alla fall när det gäller cyklandet kom av sig av de kalla nätterna i förra veckan. Men, nu ska vi ta mig tusan banka in nya neuroner som talar om för olika delar av hjärnan att det minsann finns en rutin som heter, “Cykla till skolan varje dag. Det är vår”.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: