RSS

Att slippa ta ledigt ena dagen, för att behöva ta ledigt nästa dag?

25 Okt

En måndag i förra veckan så var det öppet hus i skolan. Barnen började klockan 13:00 och slutade klockan 18:00. Allt detta för att föräldrarna ska hinna komma till skolan och se sina barn ha lektioner som vanligt, i den vanliga skolmiljön.

2011-10-18 016 (600x450)Men det fungerar inte som de har tänkte sig tror jag. Måndagen stressar sig sönder och samman. Speciellt blir det rörigt när man ska spela bridge klockan 18:30, förbereda inför kvällen tävling då det till råga på allt är lottade par som alltså kräver ytterligare lite förberedelse. Ja, Michelle fick följa med, direkt till bridgen.

Men, jag hann med det hela. Både att springa mellan olika klassrum där den ena eller andra Småfotingen fanns för stunden som att spela bridge med Michelle vid sin dator i ett hörn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASedan var det någon form av kompenserande studiedag på tisdagen. Alltså, man har en senare skoldag ena stunden för att föräldrarna inte ska behöva ta ledigt från jobbet för att nästa dag ha en helt ledig dag, som kräver ledighet hela dagen för många föräldrar. Ja, om man nu inte har en marmorverkstad som kan tjänstgöra som dagcenter.

Michelle var med mig hela tisdagen. Hon slipade ett par ljusstakar samt en sockel till en trädgren som legat som “drivved” vid stranden. Dessa produkter får nog vara med i ett annat inlägg. För man bör dokumentera saker som dessa. De bör fotograferas så att de åtminstone bildmässigt kan sparas även om Småfotingen i fråga låter ägandeförhållandena skifta en smula av olika anledning. Ja, trädgrenen skulle visst klädas till jul. Vi får se vad framtiden har att bjuda på i det avseendet.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: