RSS

Årskort, till samma pris som en tvådagars-biljett!

06 Okt

I söndags så var det sista dagen, tillika NT:s familjedag på Kolmårdens Djurpark som ju ligger vid Gruvstugan för den som inte visste det. Ja, det är väl öppet en del under höstlovet också, men det räknas väl inte som säsong.
Hur som helst så kunde man köpa årskort till halva priset denna dag. Och det var vi inte ensamma om att veta om. Det var köer hela dagen till biljettkassorna. Vi kom rätt så sent, just för att slippa köa. Men, det visade sig att, även om vi gick in i parken, kom tillbaka när den stängde så var det fortfarande köer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det köades i en timme fick jag höra. Det var köer åt alla håll vid biljettluckorna vid den stora parkeringen. Köerna bildade tentakler så att hela biljett-huset såg ut som en stor bläckfisk av något slag. Men, jag tror inte att alla dessa människor som köpte biljetter verkligen gick in i parken denna dag. Många åkte nog hem igen. Ett lite märkligt förfarande kan tyckas, men de ansåg sig väl kunna gå i djurparken tillräckligt mycket nästa år. Fast, är det inte lite väl långt till dess?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett årskort kostade denna dag, ungefär lika mycket som en tvådagars-biljett gör under ordinarie säsong. Ja, sedan slipper man ju den hutlösa 50-lappen i parkeringsavgift också. Fast, vill man in på Tropicarium så får man allt lösa separat biljett. Fast, de har ju också årskort som kan köpas året om. De gäller sedan i ett år från inhandlandet. Det får bli nästa projekt kanske. Det var länge sedan vi var inne i ormeriet. frågan är om det är lika mycket nytt där som den nya entrén gör gällande. Jag menar, den är ju utbyggd i stor stil. Fast, något säger mig att det är för att bereda plats åt mera gosedjur, plastfigurer och andra lättsålda produkter som görs av några underbetalda arbetare i något U-land. Men det kanske är ett fel-antagande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michelle ville hoppa studsmatta. Det fick vänta. Det var, initialt lite för mycket kö. Så vi väntade till lite senare – när det var ännu mera kö. Fast i det skedet så kunde Michelle köa medan jag köade på annat håll, till att köpa årskorten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det finns annars tyvärr en tendens här att det blir mindre och mindre djur. Det blir mera nöjesfält samt lekplats. Den nya linbanan däremot är ju en bra satsning där ju djuren kommer i fokus. Man har inte samma glädje av att åka runt i en linbana för att se på sandlådor, karuseller eller berg-och-dal-banor.

 

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: