RSS

Lever vargen på Vikbolandet fortfarande?

25 Sep

Det blev en ganska lång dag igår. Det var lördag och Kulturnatt i Norrköping. Vi startade vid 10 på förmiddagen och kom hem vid 22 på kvällen. 12 timmars utflykt, om man nu kan kalla samtliga aktiviteter längs vägen som utflykt. För det var lite variation på dagens olika sysslor. Det kändes inte som om vi hann med lika mycket på Kulturnatten som vi brukar, men å andra sidan så blev det desto mera annat.

2011-09-24 008 (600x450)

vi började dagen med att åka färjan över Bråviken mellan Säter och Skenäs. En liten omväg, men det hade sitt syfte det också. Solen sken hela tiden. Inte ett moln på himlen. Men, eftersom det är slutet av september, dagen efter höstdagjämningen så tar det ett tag för solen att värma upp luften. Man får antingen gå lite i skogen eller liknande, eller så får man klä sig lite varmare för att sedan vara förståndig nog att ta av sig en del varma kläder. Den som har eller har haft småbarn vet vad jag menar. Jag minns en gång på dagis när vi gick igenom Williams skåp. Han hade 15 tröjor där. En tröja på morgonen, när det var lite kallare, som sedan åkte av lite senare på dagen. Den blev allt som oftast kvar. Det var i och för sig på den tiden då man kunde hitta en tröja för 15 kronor på någon klädbytardag. Han hade betydligt flera tröjor på den tiden. Det låter som om det var länge sedan men det är väl cirka 6-8 år sedan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var ganska mycket bilar på färjan. Det skulle väl åkas mellan olika jaktmarker, hälsas på fastrar och svärmödrar samt kanske handlas någon reservdel till någon snöslunga så här i början av hösten. Fast, om jag får gissa så var det nog flera svampplockare än jägare som var på jakt efter Vikbolands-vargen som åkte färjan över Bråviken. Fast, man vet ju aldrig.

 

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 september 2011 i fjäderlös tvåfoting

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: