RSS

Honorna äter bröd, hannarna dricker öl!

24 Aug

Det var ett tag sedan nu, som de två änderna som varit och ätit bröd hos oss var i Hantverksbyn, Kolmården. De verkade inte få till det ordentligt. Det verkade inte bli några ungar. De andra änderna hade redan ungar. Dessa ungar är nog de som simmar omkring vid sandviksbryggan nu och som vuxit till att bli aningen mindre än deras föräldrar. De är fortfarande lite “ulliga” och har inte de blänkande fjädrar som en vuxen and har.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Honorna tycks ta hand om ungarna. Och, med tanke på närheten till Restaurang Sjöstugan så förstår man var hannarna håller hus. Medan honor och ungar sommar runt bland turister och ortsbor för att få sig en liten brödbit så sitter hannarna på Sjöstugan och dricker öl. Det är nog därför som en and har en lite vinglig gång. Den är helt enkelt “sne´man”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det verkar annars som om sommaren har gått hårt åt ändernas ungar. De förefaller inte var alika många till antalet som andra år. Detta är ett intryck, baserat på allt annat än fakta. En känsla.
Och, hur det har gått för stor-skraken och alla dess ungar som brukar bli färre och färre ju längre sommaren går vet jag inte. Den har jag inte sett på ett tag. Men, en och annan unge lär väl kunna ha överlevt, även för den arten.

 

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: