RSS

Seven Giraffes v/s Brooklyn, East India pale ale!

15 Jul

Frågan är om det var ett vetenskapligt test eller rent av en match. En tävling som inte leder till något speciellt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet hela började med att jag, eftersom att jag var rätt sent hemma efter att ha stängt marmorverkstaden vid 20:00 köpte mig en kebabrulle. Det är mycket mat i en sådan. Numera så får man ju pizzabröd lindat med kebabkött i, samt en massa grönsaker och sådant. Förr var det enbart en tunnbrödbit som inte rymde särskilt mycket, och som allt som oftast gick sönder.

I alla fall, jag delade den i två bitar. Det blir enklare då, att få den att rymmas på en vanlig tallrik. Sedan äter jag den med kniv och gaffel. Det sparar lite tvätt nämligen, samt är betydligt trevligare, rent allmänt.


Nu började tävlingen. I ena ringhörnan, med en alkoholhalt på 5,1 % fanns Seven Giraffes, en ale från Storbritannien som tillverkas av kornmalt, men även lär ska innehålla både fläder som citronskal. Ett fint mat-öl som passar utmärkt till just kebabrulle. Men, vilken öl gör väl inte det?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI den andra ringhörnan har vi en IPA. (Inda pale ale) Det är en ale från USA som utmanar den skotska giraffen och hans bröder. Brooklyn, East India pale ale heter den, importerad av Carlsberg. Alkoholhalten på denna amerikanska utmanare ligger på tämligen höga 6,9 %. Detta är, som många tycks tro motsatsen inget som stör alls. Detta är mycket mera öl än många andra, mindre alkoholhaltiga drycker, allt från lättöl, via olika mellanölssorter till det starkaste som man kan finna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bägge ölen fungerade bra till sin halva av kebabrullen. Den svåra uppgiften att betygssätta en öl skulle nog, i en hast ge Seven Giraffes en sjua på den tiogradiga skala. Alen från Brooklyn däremot skulle nog komma upp i åtta, kanske rent av nio. Men, eftersom att detta inte handlar om att ge betyg utan en tvekamp om vem som passar bäst som dejt åt en kebabrulle så är betyget av mindre intresse. men, Brooklyn, East India pale ale vinner nog ganska klart.

Bägge ölen är goda mat-öl. Ingen tvekan om detta. Och, det är första gången som en amerikansk öl slagit mig med häpnad. Detta var inte väntat.

 

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: