RSS

Pulver-läsk!

30 Jun

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÄntligen har det uppfunnits något vettigt. Något nödvändigt. Något som man absolut inte kan vara utan.

Jag väntade på Michelle för en tid sedan då hon hade dansträning i Norrköping. Jag köpte då en dricka, bland annat. Denna dricka bestod av vatten. Ja, det kanske var lite kolsyra i den, så det var nog lite grann som läsk. att kalla det för läsk är väsentligt i sammanhanget med vad jag skall berätta.

I korken, som var rätt så stor så fanns det ett pulver. Detta pulver föll ner i vattnet när man vred om korken. Helt plötsligt så hade man en läsk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADetta var samma pulver som vi en gång köpte, och som skulle blandas med vatten. Det blev då juice. Här har vi alltså skillnaden. Juice, med vatten utan kolsyra, och läsk med kolsyrat vatten. Frågan är då om man kan använda detta pulver till sin Soda Stream. Det bör kunna fungera.

Pulvret i fråga är av annan art änd et pulver som vi köpte i påse och som skulle blandas på samma vis. Skillnaden är att detta pulver läser sig direkt. Det gjorde inte vårt jordgubbspulver. Det berodde nog på att det var en del socker i det. Men, i varmvatten gick det ju alldeles utmärkt. En varm jordgubbsdryck fungerar utmärkt om det är lite kyligt ute. Fast, nu på sommaren kanske man föredrar lite kallare drycker.

 

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 30 juni 2011 i fjäderlös tvåfoting

 

Ett svar till “Pulver-läsk!

  1. liberum-weto

    08 juli 2011 at 16:19

    Fast nu börjar frukterna bli färdiga och ”saft” av körsbär har vi redan avnjutit. Bättre naturens under än korkade pulver i kapsylen.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: