RSS

Minns du Danielssons Kiosk?

02 Jun

En gång i tiden så fanns det både postkontor som bankkontor i Krokek. Sedan lade Posten ner, inte bara i Krokek utan även lite överallt.
Bankkontoret lades också ner. Det blev en butik där istället. Numera är det pizzeria. Det måste vara den enda pizzerian, åtminstone i Krokek med skottsäkra glasrutor. För pizzerior det börjar det vimla av i Krokek. En ny pizzeria har öppnat i den gamla kiosken, som väl var Pressbyrå en gång i tiden innan den blev kallad för Järnvägskiosken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alltså, en pizzeria i den gamla banklokalen, en i den gamla kiosken. En tredje pizzeria finns ju sedan tidigare vid Q-star som ju varit en mack en gång i tiden. Den byggdes som en Gulf-mack av den som ägde kiosken lite mera söder ut, med tillhörande bensinpump. Minns du den, om du är Krokeks-bo? Danielssons kiosk. Den allmänna samlingsplatsen på den tiden.
Man kan ju faktiskt, sommartid köpa pizza i Restaurant Sjöstugan och, numera väl även på den restaurant som finns vid djurparken. Bageerha, eller vad den kallas. Förr hette den BP och var en mack. Sedan blev BP Hydro. Hydro i Krokek, som ju också varit en BP-mack har blivit till Bilisten. det rör på sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När baken lades ner i Krokek så fick vi åka till Åby. Där slutade de för en tid sedan med kontanthantering. Då fick man åka in till Norrköping och Eneby Centrum för att göra sina bankärenden. Nu har även detta bankkontor lagts ner. Återstår, för Swedbank, som det gäller gör två kontor som fortfarande hanterar kontanter. Det är inne i Norrköpings Centrum samt i Hageby Centrum. Det ena stället är krångligare att ta sig till om man bor norr om staden än det andra.

Banker har ju alltid stått för att kunna erbjuda tjänster. Och ett tjänsteföretag står och faller med sin service. Därför är bank-branschen en paradox. Ju sämre service, desto bättre för kunden, enligt dem själva. Hur går detta ihop?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michelle och jag testade denna gång att besöka bankkontoret i Hageby Centrum. En massa köande innan servicen kunde utföras av bankpersonalen. Michelle tyckte nog att det var lite tråkigt. Vi passade även på att handla ett par saker, bland annat några klädesplagg till Michelle. Sedan bar det av mot en närliggande skatt. Det tråkiga väntandet inne på Swedbanks kontor behövde en liten promenad i solskenet. Vi parkerade bilen en bit från skatten. Vi gick dit och loggade den ganska enkelt. En del förbipasserande folk fick inväntas innan vi kunde sätta tillbaka burken. Men till sist gick det bra.

Tack för skatten!

 

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: