RSS

“som Mozart, på luftgitarr”

28 Apr

Sommaren är slut. Nu väntar en kort höst, innan den tio månader långa vintern kommer på alvar.

Jag fick skrapa rutorna  morse. Jag som tänkte göra konstverk av isskraporna, lägga dem i soptunnan och kalla sopkörarna för en del av en installation. Men det sket sig.
Nu är det deklarationstider. Konst på hög nivå. För den som har företag, deklarerar själv samt kan ha ett leende på läpparna under den onödigt långa tid som går åt har gjort en prestation, väl så god som Andy Warhol, Carl Lewis eller Mozart. Vi andra kan betrakta oss som luftgitarrister, i jämförelse med Mozart eller som pingisbollkallar jämförelse med Carl Lewis. När det gäller den tredje så få väl våra blodiga fingrar jämföras, i kvalitet med Andy Warhol, men långt ifrån berömmelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Knopparna på kastangeträdet spricker ut. Det är en av de typer av knoppar som verkligen gör skäl för namnen att spricka ut. Man ser trådarna som höll samman vintern i knoppens inre. De trådar som nu släpper ut våren, försvinner in i sommaren för att åter komma, via det förmultnade, inifrån trädet och åter sluta stänga inne värmen när vintern åter nalkas.
Men det är tur att man slipper det nu. Att vintern är långt borta. Det är tur att det är vår – så att man får deklarera. Inte konstigt att det är på våren som depressionerna står som spön nacken. Deklarations-depression.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som om det inte var nog med att behöva deklarera. Bilen är på verkstad. Inte för att jag saknar bilen just nu, och inte för att den inte behöver reparation. Det är investeringen i lagningarna som inte alltid är vad som behövs. för det är ju inte så att man har svårt att bli av med pengar. Man hittar nog en och annan elektronisk väg att skicka den, i form av små elektriska signaler. för det är ju vad pengar är idag, små, små korta signaler av elektronisk art. Energi. Och energi är ju i princip det samma som ljus. Solen ger ljus och energi. Så, varför i helvete kan inte solen se till att ekonomin fungerar bättre, och ge fan i att ge oss frost om nätterna, när den precis lurat oss att ta på oss våra shorts?

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: