RSS

Märkligt uttryck, “lite utöver det extra”

11 Apr

Michelle har lärt sig en ny sak. Något som hon inte har gjort tidigare. Och, det involverar lite pulver. Lugn, inga farliga pulver. Inga rökiga lungor. Inga ljudpålägg. Ingen konstgjord andning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi skulle steka upp lite kycklingfilé. Lite strimlad kycklingfilé. Den var tänkt som fyllning i några baguetter som vi skulle ha med oss på vår skattjakt dagen därpå. och, för att kyckling ska bli som bäst, i en baguett så behövs det currysås. Jag tog fram ett recept på sås, på Internet, kopierade det till ett SMS och skickade det till Michelles mobiltelefon. den hade hon sedan med sig i köket, och kunde följa det när hon gjorde sin sås.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medan Michelle vispade och rörde i såsen så strimlade jag kyckling. Jag stekte det i omgångar och såsade till det lite, som liksom fick koka in i alkoholfri glögg. Glögg tycker jag är en bra ingrediens i många olika sorters matlagning. Speciellt till marinader, när man ska grilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michelle tog ibland hand om kycklingen också, och rörde lite i den, när jag skar kyckling. Vi provade även lite salami som vi hade köpt lite tidigare. Så tunna skivor som möjligt, det är melodin när man småäter salami, som om det vore chips. Och, egentligen så kanske man ska låta salamin torka lite. Få vara framme, utan plast. För numera så är salamin för det mesta i kyldiskar, även när det gäller delikatessavdelningar på varuhusen. Och salami ska ju inte vara i kylskåp. Fast, när man kommer hem en fredagskväll, häller upp en öl och tar fram sin nya salami, så vill man inte vänta på att den ska torka. Man slänger i sig den direkt, även om den är lite sladdrig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blandade ihop kycklingen med currysåsen. Blandningen skulle sedan ner i baguetterna. En del av kycklingen fick vara utan currysås. Den slängde vi på de två djupfrysta pizzor som vi hade köpt tidigare på dagen och som vi skulle äta som kvällsmat på fredagskvällen. Lite extra ost åkte också på. En djupfryst, lite halv-tråkig pizza hade förvandlats till något lite utöver det extra. (märkligt uttryck, “lite utöver det extra”)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pizza blev förstås väldigt god. Och vad kunde det annars bli, med de extra ingredienserna? Vi gjorde även våra baguetter, som vi hade med oss till skattjakten, dagen därpå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om själva skattjakterna, och allt vad det innebär kan man läsa på: http://geocachingkolmarden.wordpress.com/. Och, det har blivit en del gjort på den fronten. En hel del nya inlägg de senaste veckorna.

Pulvren som användes, för den som oroar sig var alltså currypulver och vetepulver.

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 11 april 2011 i fjäderlös tvåfoting

 

4 svar till “Märkligt uttryck, “lite utöver det extra”

 1. Suss

  11 april 2011 at 09:20

  Såg smaskens ut. Vetepulver?

   
 2. Quila o Ronja

  11 april 2011 at 09:22

  Nästan så att man lite hungrig, av alla godsaker. Mums!
  Har fortfarande inte tagit tag i det här med geocaching……….förstår inte att tiden inte räcker till.
  🙂

   
 3. Jessi

  13 april 2011 at 20:30

  Såg allt gôtt ut! Fast jag kan inte äta curry, får massa kli då…

   
 4. Junitjej

  17 april 2011 at 18:02

  Det ser ju gott ut!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: