RSS

Grönländsk juice!

25 Mar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Halloween är en onödig helg. Man kan få till det monsterlika vilken helg som helst. Det får vi i alla fall. Vi behöver inte någon importerad, kommersialiserad helg för att finna det annorlunda i vardagen. Förresten så finns det mycket bra sägner och gammal folktro som vi kan använda oss av, året runt. Sveriges historia är fylld av det. För, Herman Lindqvist i alla ära så finns det betydligt mycket mera än kungar och drottningar i bland våra förfäder. Alla med sin egen tradition, sin egen historia. För visst är det sorgligt att man ska få associationer till halloween, bara för att det ser ut som blod när man färgar en vanlig pannkaks-smet, till en vanlig söndagsfrukost?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFör visst har man väl en frukost med juice, tillverkad i Egypten varje söndag? Ananasjuice och en blandning av citron och mynta. Politiskt korrekt i dessa dagar att köpa juice från Egypten, inte sant? Speciellt när märket heter Americana.
Nåja, det finns väl en viss exotisk känsla i det hela. Det står skrivet på svenska, eller liknande på ena sidan, samt arabiska, eller engelska, på den andra sidan.
Detta kan kanske förklaras som en flirt med det amerikanska folket, eller ett sätt att få det hela att verka amerikanskt, som någon form av inhemsk marknadsföring. Men ananasjuicen, av märket Greenland är kanske lite svårare att hitta en vettig förklaring till. Detta märke är, om man vänder på förpackningen översatt till arabiska. Hur tänker man där?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sist så köpte vi druvjuice. Det var det också. Men detta, om sanningen ska fram är väl så kallad “nektar”? Det finns väl en viss skillnad där, vad jag kan förstå. Men, vi var mest ute efter lite andra smaker än de vanliga, apelsin och äpple. Dessa lär dock inte försvinna som sköljmedel till den ny-svalda frukostägget. De lär bra komma från Egypten i framtiden. Den omedelbara framtiden.

Jag ska inte ge mig på en recension av dryckerna i fråga. Jag ska bara konstatera att citronerna i Egypten är gröna och att mynta tycks heta mint på engelska, i alla fall i Egypten. Man undrar lite om limefrukterna möjligen kan vara gula där.

 

Annonser
 
 

2 svar till “Grönländsk juice!

 1. liberum-weto

  29 mars 2011 at 23:30

  Ja skål då — har eventuellt några intorkade släktingar från Egypten som inte tål vätska, men i alla fall – skål. Minns annars när jag trodde men Bloody Mary var röd av tomat juice — men långt senare upplystes om att den var röd av ormblod — så kan det gå när de bjuder på drinkar i Kina.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: