RSS

Flugor, renligare än man tror?

22 Mar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Nu kommer det mera och mera sol. Eller, det är ju lika många solar fortfarande. Men det blir ljusare, på vår sida om jordklotet. Detta firar man bäst med ett pulver. Eller, man kan använda sitt pulver, även om det inte är solsken. Ja, det är ju alltid solsken, men vi bedömer omfattningen av solskenet, i förhållande till hur mycket moln det är, samt huruvida det är natt eller dag. Så, när du står där, tillsammans med flugorna mot en husvägg, tänk då på att dina b-vitaminrika ultravioletta strålar du absorberar är betydligt mera komplicerade att få till sig än du tror. Eller, som en brytpunkt i ett resonemang kan konstatera åt dig, det är också väldigt enkelt. Jag menar, har du någonsin hört talas om en fluga med malignt melanom?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi har nu tre pulver som ger tre olika färger. Orange, röd och grön. Tyvärr så fanns inte den blå färgen kvar. Den hade varit bra att ha som en kompletterande färg till de vi redan har. Nästa inköp får kanske bli gul istället, om nu inte det pulver som är orange tar slut. Orange är viktigare just nu, än gult.

Vi har även köpt lite olika sorters juice. Jahayna till exempel. Det är ett sätt att komplicera något så enkelt som ett vin. Vin utan alkohol, med arabisk stavning. Druvjuice hade vi kanske kallat det, om vi valt att inte vara komplicerade, och slagit oss samman med flugorna i att komplicera tillvaron. Ja, de hade nog inte ens brytt sig som att namnge det hela. De hade nog bara druckit av det, om det varit något att ha, eller bara låtit bli. Okomplicerat.
Så, vad det är för ursprungsland på druvjuicen, eller vad det finns för ämnen som inte godkänns av Livsmedelsverket, det intresserar inte en fluga. De får ju inga sjukdomar i alla fall. Men de sägs vara bra på att sprida dem. Märkligt va? Borde inte flugor vara de mest utförsäkrade från Försäkringskassan av alla jordens arter. Eller, är de renligare än man tror?

OLYMPUS DIGITAL CAMERATrots det enormt soliga vädret i lördags, och trots den klarblå himlen så blev det endast ett kort stopp ute i naturen, mest för att ta in lite luft. Men, även för att känna det som flugorna inte har en aning om – vårens antåg. För, nog är det väl så att man behöver en vinter för att det ska bli vår? Och de flesta flugor upplever väl aldrig någon vinter?

Medan Michelle lekte något som såg ut som Stålmannen så solade folk i sina medhavda fällstolar vid väggen till den gamla magasinsbyggnaden som tillhörde den gamla järnvägen Nunnebanan. Det är likadant varje år. Folk tar med sig fika och möblemang för att sitta en stund i solen. De åker långväga för det. Själv är jag där varje dag. Men, oftast har jag inte ens en stol med mig ut. Fast, när väl snön är borta så finns ju alltid bänkarna att sitta på. Sitta i solen med en kopp kaffe. Det gör man kanske lite för sällan. Man står ju allt som oftast vid svarven. Det är ju där som mortlar och ljusstakar bäst blir till. Kolmårdsmarmor gör sig inte i en fällstol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser
 
 

2 svar till “Flugor, renligare än man tror?

 1. Petra

  22 mars 2011 at 11:38

  Tror att mitt pulver faktiskt är godare 🙂

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: