RSS

Solsken, demoraliserande, vid snöfall!

20 Mar

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFörra lördagen var det fint väder. Ja, i alla fall om man gillar sol. Men, den solen kan ha haft en demoraliserande effekt, när sedan snön kom lite senare i veckan, bara några dagar efter att alla trodde att det var vår.
Märklig effekt, inte sant?

Vi var ju ute en del förra lördagen. Men, det hindrade ju inte att vi var inne, också. Ja, förr eller senare så går den där dyrkade himlakroppen ner. Solen avtar med både ljusstyrka som uppvärmande effekt, när kvällen stryker in över vår del av jordklotet. Då blir det någon annans tur att skynda sig ut till någon husvägg, trängas med solande flugor, desperat letandes efter det där lilla halmstrået som kallas för vårtecken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi hade förutsatt oss för att se på Melodifestivalens final. Sista chansen var veckan innan, men med facit i hand så var nog detta sista chansen till att se en massa onödiga skämt, lyssna på årets mest utskällda låtar samt äta chips och dricka öl. Eller, öl lärd et nog bli mera av. Det finns bara inte någon Melodifestival att skylla på, för att sitta vid TV:n klocka 20:00 på lördagskvällen. Man får hitta på en annan ursäkt. I alla fall tills det blir grillsäsong på riktigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANågot annat än att se på finalen av 2011 års Melodifestival var väl inte att tänka på. Småfotingarna gillar både showen som musiken. De gillar kanske inte det man tror att de ska gilla. Eric Saade var förstås bland Småfotingarnas favoriter men annars så var det väl lite si och så med smaken. Michelle hade Saade som sin absoluta favorit. William tyckte nog bäst om The Playtones. Fast, ve och fasa, han gillade Babsan bäst utav de som inte gick till final. Urk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag hade nu fått mod till att göra en lasagne igen. Denna gång skulle jag även göra såsen själv. Detta var ett nytt steg i matlagningsutvecklingen. William hjälpte till. Han var annars mest inne på att göra milkshake till oss tre. han använde bland annat kakao i sin shake. Choklad-artiga tillredningar är inte min favorit. Inte på grund av smaken utan snarare för det blir så knäpp disk. Choklad går inte bort på samma sätt som annat, i diskmaskinen. Jag förstår inte varför. Det är likadant när man gör chokladpudding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFrågan är då, vad man gör medan man har lasagne i ugnen, samt en massa köttfärs kvar. Jo, man testar ju sitt nya pulver. Lite grön färg i en smet. Sedan blir det plättar som man kan rulla med lite köttfärs på. Det blir så gott att man inte orkar äta så mycket lasagne sedan. Man får alltså flera matlådor än man hade tänkt sig. Så, en sats med gröna plättar ger en del extra matlådor med lasagne. Logiskt, när man väl kommer på det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milkshaken blev till något av en efterrätt, till Melodifestivalen. Adam Alsing fick göra vad han ville, säga vad han ville. Vi hade ju vår milkshake som tröst.

 

Annonser
 
 

4 svar till “Solsken, demoraliserande, vid snöfall!

 1. Junitjej

  20 mars 2011 at 15:04

  Det är skönt ute, när solen värmer, men annars är det rätt bra kallt fortfarande.
  Så sugen jag blev på plättar, när jag såg din bild här i inlägget. Blev det några över? 😉

   
  • Fjäderlös Tvåfoting

   21 mars 2011 at 10:31

   …tja, det är inga kvar. Det var ju ett tag sedan. Tror att vi gjort pannkakor två gånger sedan dess….
   😀
   …men, jag kan alltid göra nya…
   😉

    
 2. Jessi

  20 mars 2011 at 15:06

  Nu blev jag ju sugen på milkshake…

   
  • Fjäderlös Tvåfoting

   21 mars 2011 at 10:32

   …den får du tala med William om, ifall att du vill smaka. Det är hans grej…
   Jag har ju fullt upp med mina pannkakor…
   😀

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: