RSS

Se Idol och Big Brother i din kanot!

15 Mar

William och jag packade ner en skaplig matsäck i lördags. vi hade lite tid på oss för en utflykt, någonstans i Kolmårdens omgivningar. Lite tid, för det var kalas på gång. Ja, inte för oss, men för Michelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi hade ju en del förhoppningar om att bestiga en öde ö på en sjö en bit åt nordväst. Där skulle vi hitta en skatt, var det tänkt. Men, den ständigt återkommande frasen, att “det blir inte alltid som man har tänkt sig” kom lika säkert som lördagen kommer efter fredagen. Michelle skulle åka på kalas. Klockan 14-16 var det sagt. Så, om vi begav oss till sjön så kanske vi inte kom i tid till kalaset. Vi skulle ju handla lite också. Present och salami bland annat. Och, om William och jag begav oss till ön medan Michelle var på kalas så kanske vi inte skulle hinna tillbaka för att hämta upp henne. ett dilemma som resulterade i att ön på sjön fick vara till nästa vinter, eller, som det kanske finns en förhoppning om att man skulle kunna samarbeta om det hela, men någon som har en kanot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi fick alltså anpassa tiden efter hur den var oss tilldelad. Vi letade upp en skatt som var relativt enkel att hitta. Ingen större svårighet, vare sig det gäller terräng eller svårighet. Vi tog fram vår fika också. Mackor, muffins och diverse drycker. Själv så kör jag mycket med cappucino när vi är ute i naturen.

På platsen, som är en strand avsedd för vindsurfing så finns det en liten, liten skylt om att man inte får campa där. Frågan är hur pass laglig den är egentligen. Alltså, när är en skylt befogad, när har den vunnit laga kraft som förbudsskylt? Frågan om campingskylten kan användas som en riktlinje för att återta rätten att vistas i naturen. Allemansrätten håller på att försvinna i ett land av förbudsskyltar och bommar överallt. Snart har vi väl rätten att skjuta den som tränger sig på. Vill vi ha det så eller vill vi kunna äta vår smörgås, dricka vår cappucino eller choklad ute i naturen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyvärr så låter vi de som inte sköter sig sätta normen för hur alla människor beter sig. “Lås in dig själv, släpp ut skurkarna” är ju mottot för det moderna samhället. Så, för att slippa en person i skogen som kan tänkas slänga ett kolapapper så låser man ute flera tusen, med bommar och förbudsskyltar. Sedan låter man dessa människors barn sitta framför Cartoon Network, Disney Channel eller en dator med spel hela dagarna. När bommen bara kunde ha varit öppen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag hoppas faktiskt att jag en dag kommer att kunna ha en egen kanot. En egen kanadensare. För, på sjöarna finns det inga bommar. Det är ont om förbudsskyltar. Och vem vet, man kanske kan installera både mobilt bredband som en lite parabolantenn så att man kan se på tecknad film i den också. Om inte annat så kanske det går att få i ett litet tält som kan ställas upp vid behov, när skakningarna och abstinensen efter god TV blir för stor. Big Brother, Idol, tecknad film eller rent av program som Biggest Looser kanske kan följa med ut i naturen. Så att inget missas.

Hur det går med vårt letande efter skatt, Geocaching som det heter kan man läsa om på http://geocachingkolmarden.wordpress.com/

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: