RSS

Desperat sökande efter vårtecken!

09 Mar

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJu längre tid det tar för vintern att ta slut, ju desperatare blir försöken att se vårtecken i allt möjligt, och omöjligt som man kan tänka sig.
Men en sak som är konstant och inte är beroende av temperaturen är solens upp och nedgång. Längden på dagarna är samma år efter år, vid samma datum som förra året. Och igår gjorde Michelle och jag något som vi inte gjort tidigare, bortsett från när vi far in till bokbinderiet på onsdagarna. Vi var ute lite och letade skatt, efter att jag hämtat henne på skolan, från fritidshemmet. Det var fortfarande ljust. Solen sipprade igenom de kala trädstammarnas mellanrum. Avsaknaden av blad på träden gör ju att solen tar sig in i skogspartierna. Det är därför som vårblommorna blommar just på våren. De passar på då, innan träden försatt dem i skugga genom att slå ut sina blad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKvällens orangea pannkakor fick därmed vänta en stund. vi var förresten tvungna att köpa mjölk för att få till den. Orange mjölk. Eller, den var nog vit, egentligen, även om de flesta kanske skulle kalla den för blå. Det var nämligen lättmjölk. Och, kan den vita mjölken kallas för blå, så kan den väl lika gärna kallas för orange mjölk. Speciellt som den skulle bli till orangea pannkakor. Och ikväll får vi se om vi ordnar med något nytt pulvret, som ger en annan färg, “i laglig mängd” som det ju stod på burken, fritt översatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi hittade inte vår skatt. det var för mycket snö. GPS-signalerna hoppade fram och tillbaka när de studsade mot träden. och att söka av ett områden med skarsnö roade inte just då. Vi registrerade lite hur det kunde se ut lite längre fram, när snön har smält. Vi tänker nämligen försöka igen då.
Michelle lekte lite i skogen. Hon hade varit där många gånger tidigare. Det är nämligen en “skolskog”. Ja, det finns till och med en skylt om det på platsen. Lite brädor finns där också, att sitta och fika på, eller kanske ha en genomgång om allemansrätten. Barnen på fritidshemmet har nämligen haft det som lite av ett tema. Och mera lär det nog bli. Det har varit god aktivitet på fritidshemmet. Långt ifrån att vara enbart en förvaring av barn.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: