RSS

Nu går det åt kaffe!

07 Mar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Tänk om man kunde göra ett konstverk, bestående av 50 tärningar i olika storlekar. Fast det går nog inte. det lär inte finnas ekonomi i det. Så, tills vidare så får man väl göra tärningar på fot i kolmårdsmarmor. Och det kanske är lika bra att sluta med andra funderingar, så att man inte får för sig att börja jobba på fri hand, med det man vill. Man måste ju förstöra något, komma med falska akutsamtal eller ställa ut ett rostigt badkar för att kunna lyckas med konst. Arbetet är av sekundär betydelse. Om ens det. Så, istället för ett träningsarbete så borde man kanske göra en stor penisliknande pjäs i kolmårdsmarmor, och kalla den för Mohammed. Det är riktig konst. Sedan kan man ju alltid ställa det i ett rostigt badkar, ringa 112 och säga att Mohammed håller på att drunkna i sin egen prakt. Då blir det fart på konstkritikerna och de finansiella krafterna. Man kanske rent av kunde få en egen, statligt betald livvakt också. En som kan spela bridge. På så vis har man alltid en bridgepartner med sig, i alla lägen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå tal om bridge, så vann jag ett paket kaffe igår på söndagsbridgen. Det kanske kommer att gå åt en del kaffe framöver. William och hans kompis fick för sig att börja dricka kaffe i fredags. William har i alla fall fortsatt hela helgen. Så, nu gäller det att ligga i hårdträning i bridge, så att man klarar av att vinna ett och annat paket på söndagarna. Vi har kaffe som pris där.
OLYMPUS DIGITAL CAMERASöndagarna är ju kursdag när det gäller bridge. Numera så har jag en liten teoretisk genomgång klockan 15:00. Klockan 16:00 blir det så spel. Kursdeltagarna få spela med någon lite mera erfaren spelare. Det brukar bli 6-8 par ungefär. Detta är ett bra sätt att slussa in nybörjare i verksamheten. Istället för att ta in dem direkt till måndagen för spel så tar man folk från måndagen, och petar in i deras dag, i detta fall söndagen. Fast, nybörjarna räds inte att spela måndag, och framför allt onsdagar i alla fall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABridge var det även på lördagen. Det var bridge med lite fest. Michelle ville vara med, för vi skulle nämligen äta pizza framåt kvällen. Så, hon tog för sig av det godis som fanns på plats, samt spelade sitt Nintendo DS, läste sin bok och hann med att spela någon bricka bridge också. Hon får testa ibland. Det är lite annorlunda att lära ut bridge till barn. det ska gå så pass mycket snabbare. En overhead blir inte alls effektiv som läromedel. den blir bara sövande. Ska man lära barn och ungdomar så ska det nog ske med kort i handen. Eller möjligen via datorn.
Ett barn är inte lätt att lära. Man skulle behöva ha fyra barn eller ungdomar vid bordet. Sedan kunde de få kastas in i bridgens värld direkt. De skulle nog snart konkurrera om kaffepaketen, och rent av börja kräva lite roligare priser än så.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: