RSS

Vit choklad är förbannat sött!

19 Feb

Det var inte så svårt att smälta chokladen till en rinnande, och hanterbar massa. Den bruna chokladen alltså. Vi hade lite vit choklad också. Blek, söt sörja, som stelnat. Det är vit choklad. Den var inte lika lätt att smälta. Eller, den smälte inte lika bra, som den bruna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag och Småfotingarna gjorde ju varsin liten form när vi var inne i Norrköping på kulturnatten, 2009 tror jag att det var. Dessa formar har vi använt till en del bakverk. Vi har till och med gjort små piroger i dem vid något tillfälle. Denna gång var det dags för formarna att fungera som chokladformar, var det tänkt. Så, vi började med lite kokos i botten. Bottnen av formen skulle alltså bli överdelen. Vi fick således göra det hela bakvänt. Börja uppifrån så att säga. Kokos, och sedan brun choklad, som ju var blandad med rispuffar och en och annan jordnöt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå tal om jordnötter så är det ju lördag idag. Det ska bli gott med en öl sedan, kanske hemma, kanske vid Bråvikens strand, på en promenad. Jag hade nämligen tänk gå en sväng sedan, för att kolla upp lite gömmor, som vi gömt i förmån för hobbyn, geocaching. Det är några av våra gömmor som behöver ses över nämligen. Men, nu var det så förbannat kallt ute, så det kanske får bli en öl hemma istället. Solen är visserligen varm, men den värmer ju inget i de skuggigare partierna av en eventuell promenadväg. Och, att gå med frusna tår i sin ensamhet är inte speciellt roligt. Ja, det är inte så roligt annars heller, om man har sällskap att fysa om tårna. Men, då har man i alla fall någon som kan höra hur man klagar. Småfotingarna är nämligen inte hemma. Jag har precis skjutsat dem till bussen. De ska åka till sin mormor och morfar i Småland.
Och, av de rapporter jag fått, via mobiltelefonerna så är de väl inte riktigt överens om ifall man ska ha hög volym i sina hörlurar, som den ena har med sig, men som den andra har glömt hemma. De är heller inte riktigt överens om ifall att man ska ha sina hörlurar i öronen ifall att någon ringer, även om man inte lyssnar på musik eller om man ska låna ut dem till den, som egentligen borde skylla sig själv, som glömt dem. Men, det är ju bara två och en halv timme i buss, bredvid varandra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hade alltså haft i kokos och mörk choklad, som man väl kanske säger, snarare än brun, som jag skrev nyss. Nu var det alltså den vita chokladens tur. Den fick vi liksom mosa ner. Den var väl tekniskt sett smält, men inte lika rinnande som den mörka chokladen. Sedan slängde vi in våra tre formar i kylskåpet. De var inte större än att de fick plats där, och behövde alltså inte utgöra någon lockelse, utomhus för asätande fåglar eller kringströvande pälsdjur av olika slag. Jag såg förresten en räv idag när jag åkte hem, efter att ha skjutsat Småfotingarna till bussen. Den gick och lyssnade på ett gärde, intill motorvägen på E4 efter eventuella gnagare under snön, får man förmoda. Och den brydde sig inte ett dugg om att det vimlade med bilar runt om den. Det var nämligen en annan, lite mindre väg på andra sidan det gärde där den befanns sig. Den hade alltså varit tvungen, och blir nog tvungen igen att ta sig över någon av de, ganska hårt trafikerade vägarna. Men räven såg ganska pigg ut. Rätt så mörk i pälsen. Men det ska den väl vara så här års. Den hade en stor vid och fin svans. Hur svansen ser ut kan ju vara ett tecken på hur den mår. En skabbräv har ju oftast en ganska kal svans. Men denna räv såg välmående ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Våra chokladskapelser blev ganska stora. De blev goda också, speciellt om man tycker om det som är sött. Det verkar att vara väldigt mycket socker i ljus choklad.
Om det blir någon nästa gång med vit choklad så får vi nog göra lite mindre skapelser. Dessa var i största laget. Men, det kanske de inte var om man frågar Småfotingarna.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: