RSS

Inte smink på skinkorna!

09 Feb

Michelle fick smink i julklapp. Det kan ju vara både kul, ge effekt samt ha en allmänt trevlig funktion. ja, så kanske ingen har uttryckt det tidigare, men så är det väl?

Nu finns det ju även en baksida. Alltså, det handlar inte om att sminka ryggen eller ha rouge, eller vad det heter på skinkorna. Det handlar om att det finns en del små negativa, lite småirriterande effekter av smink. Och, återigen kanske jag ska förtydliga att, med irritation menas inte en klåda, vid eventuell sminkallergi. Nej, det handlar om mera vardagliga saker än så.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet har tagit ett tal, och många samtal innan jag fått fram budskapet att man får göra saker och ting på den tid som finns till förfogande, gällande, framförallt morgonen innan skolan. Finns det mycket tid, så kan man stå vid spegeln med sin borste en bra stund. Finns det mindre med tid så får borsten användas lite kortare stund.
Allt detta har, i hjälplig mån gått fram. Men nu har det alltså blandats in smink också. Och, inte nog med det, det gamla sminket ska tas bort också. Det är väl mest nagellack som ska avlägsnas, till förmån för det nya lacket. det blir även en viss acetondoft där detta utspelar sig. “Gifter”, som William säger när han känner dofter. “Du måste ta hand om dina gifter, Michelle

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå, nu har vi alltså ett problem. Ska vi vänta på Michelle och att hon blir klar, när det ändå är hon som är sent uppe, i kombination med de nya förseningselementen och de gamla hederliga hårborstförseningarna? Ska vi, jag och William kunna komma iväg i tid, utan att behöva lida av samma konsekvenser, med försenade morgonövningar som Michelle?
Borde inte vi kunna få komma iväg i tid, som ju faktiskt inte gjort något fel?

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå, nu blir det tillbaka till ruta ett. Barrering lär inte vara tillåten, men var går gränsen?
Det lär bli ett och annat samtal i bilen, och vid sängkanten. Det är där det fungerar bäst. Att förklara situationen under rådande konflikt, med dess konsekvenser fungerar inte så bra. Den lugna miljön äter sig bättre in i människan förstånd, om den ska prägla ett nytt, bättre beteende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blir nog ett snack i bilen ikväll. Michelle och jag ska ju in till Norrköping, på bokbinderikurs. det blev förresten ett snack i morse också. Det blir nog många snack.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: