RSS

Exakt, var våras det egentligen?

08 Feb

“När det våras i bland bergen” låter det i visan, som väl rent av heter så.
Eller ska det vara, “när det våras ibland”? Nog blir det väl lite fel? “När det våras bland bergen” vore väl mera korrekt svenska?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAbland bergen” Var är det? Är det mellan bergen, i dalarna som avses eller är det i själva bergen?
Det kanske ska vara ett kommatecken. Alltså, “i bland” måste det ju bli, det kan ju inte vara bara “bland” för då får hela melodin göras om. Men, om man slänger in ett kommatecken så blir det annorlunda. “när det våras i, bland bergen”, vilket skulle bli, omskrivet till skrift “när det våras i och bland bergen”. Nu börjar vi komma någon vart. Det är både i bergen, som i dalarna som det våras. Det är således vår överallt, samtidigt i de bergiga områdena. Det lät ju både logiskt och praktiskt. Men, om bergen är 2500 meter höga då? Fungerar det på samma sätt då? Blir det vår över huvud taget där uppe?

Igår stod det folk på isen utanför Hantverksbyn, på Bråviken. Idag finns det ingen is på en del av dessa ställen. Det finns fortfarande isa att gå ut på, men lite längre ut har den försvunnit.
än har ingen gett sig ut här, men det kanske kommer någon som vill åka iväg på ett isflak. isen är ju tjock, men driver iväg med vinden, eftersom att det blåser utåt, mot Östersjön. Det tycks vara en sport det där, att ge sig ut på isen och flyta iväg. Men, numera har det blivit lite av en materialsport. Det är ju inte samma sak. Jag mena, förr så fick de stå och vinka och skrika så att någon i land kunde larma brandkåren eller liknande så att de kunde bli räddade. Idag är det ju bara frågan om vem av de nödställda som ska använda sin mobiltelefon. de kan ju till och med läsa om det i de senaste telegrammen i den lokala tidningen, via Internet, i samma mobiltelefoner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nej, det skulle behövas en indelning av sporten, som i längdskidåkning. En klassisk stil, utan mobiltelefoner och en fri stil, där man kunde få ha vilka kommunikationsmedel man ville.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: