RSS

Handboll är som katter i mars!

23 Jan

Solen har inte riktigt kommit upp till en behagligt värmande position ännu. Ändå står det att helgen är slut på en log på Facebook. Slut, innan ens högmässan har varit? Slut, bara för att krogarna stängt på natten till söndag? Ja, för nattens timmar anses tillhöra dagen innan. Söndag natt, klockan 02:30 anses vara inom lördagens tablå. Se på TV-tablåerna så ser du vad jag menar.

Fast, med lite närmare eftertanke, och ett backande i sökandet efter fel så inser man, att även om man känner till att helgen förr ansågs börja i och med helgmålet klokan 18:00 på lördagen, så sägs det ju faktiskt inget om när den antas vara slut. Men, att högmässan faller inom helgens tidsramar, det får vi väl i alla fall anta.

Michelle är inte hemma denna helg. (Se där, nu antogs helgen började, i alla fall på fredag kväll, för det var då hon åkte iväg)
Och med Michelle borta så anpassar vi utflyktsmålet till Williams önskemål om begränsningar i kupering och så vidare.
Men, denna dag, denna söndag så blir det nog inte mycket till utflykt. Jag har lite annat att göra hemma. Detta föranleder mig till att ha TV:n på med skidåkning. Och, det mest fascinerande med dessa kontinentala sändningarna är hur de filmar målgången. Sprint, damer nu. Målgång, jämt om segern. Då zoomar man in en tjej, snett bakifrån. Man vet i princip inte om hon ens är med i tävlingen, och definitivt inte vilken plats hon hamnade på i målgången. Det måste vara knepigt med målfotona när kamerorna är i grannarenan, hos några förvånade bandyspelare, som tränar inför eftermiddagens match i division 2B.

2011-01-22 014 (500x375)

Sedan har vi ju det där med handboll. Här har jag kommit på en affärsidé. Nu kanske det inte finns lika många handbollsspelare som det finns basket- eller fotbollsspelare, men nog borde det finnas tillräckligt många för en stor marknad av skyddsglasögon. Det måste finnas en hel hög av hel- och halvblinda gamla handbollsspelare, som i sig utgör en stor marknad för resultattabeller och statistik i blindskrift.
Anders “Lillen” Eklund, kommer du ihåg honom? Han spelade inte handboll men hade mindre rena träffar i ansiktet än vad en normalt begåvad handbollsspelare har under en match. Många ansåg ju att “Lillen” skulle ha Nobels Fredspris, men det kanske var lite väl missriktad kritik mot Nobels kommitté i Oslo.
Hur som helst, så var ju alltså proffsboxning förbjuden i Sverige. Handboll tillåten. Finns det någon logik i detta. Blodet flödar mera på en handbollsmatch än i en boxningsmatch. Och, att slåss med tjocka handskar borde vara lite mera kontrollerat än att klösa varandra i ansiktet, som ett par okastrerade hankatter i mars. Så, när nu handbollen tagit sig in i tyckarsofforna på TV4, proffsboxningen, visserligen som någon form av kuddkrig blivit tillåten i Sverige, så kan alla katter pusta ut. De får, i väntan på att bli “knipsade” tills vidare hålla på med sina fortplantande aktiviteter i den tredje månaden av året, även i fortsättningen. Marskattsförbudet lär få vänta.

Så hur går det nu då, med skidåkningen? Tja, jag vet inte riktigt, men repportern illustrerade hur jämt det var i mål genom att säga “det var fyra tår på linje över mållinjen”. Är det jämt då? Jag funderar mera på var den femte tån tog vägen? För att inte tala om hela den andra foten.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: