RSS

Hemlagad färdigmat!

18 Jan

Ibland blir det lite för mycket. Ibland blir det för lite. Ibland blir det för länge, ibland lite för kort. Ibland får man vänta, ibland kommer det direkt. (ja, det kan finnas de som vill blanda in den där berömda flickan i det)
Nej, jag talar inte om vädret. Det är det så många som gör ändå. Jag pratar om det generella, i allt man företar sig. Som när vi gjorde pizza i lördags. Alltså, en del kanske skulle vända sig emot begreppet att vi gjorde pizzorna själva. Det var ju djupfrysta, färdiga pizzor som vi ramlade över, när vi var i COOP Konsum, Krokek.

2011-01-15 001 (500x375)2011-01-15 002 (500x375)

Jag tyckte, och fick väl med mig barnen att det var lite för lite på pizzorna. För lite ost oh skinka, eller vad det nu var för något på dem. William hade visst någon form av skav på sin. Kebabkött skulle du kanske kalla det. Men, på svenska heter det väl skav?
William var inte med i affären, men eftersom att det var champinjoner på de pizzorna som Michelle och jag ville ha, så fick vi kanske ta en annan till honom. Och det blev ju riktigt bra.

2011-01-15 006 (500x375)2011-01-15 008 (500x375)

Färdigmat har ofta ett dåligt rykte. Näringsmässigt lär det vara en myt att det skulle vara sämre med, exempelvis frysta engångsportioner. “Engångs” föresten. Som om det fanns de som kunde användas flera gånger. Ja, det ska vara någon rätt för gräsätare kanske. Fast, det kanske inte heter så, om man tänker efter, så det idisslande problemet lär inte bli aktuellt.

2011-01-15 009 (500x375)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nåja, nu var vi inne på att det var för lite på pizzan. Och i kylskåpet fanns det för mycket, av någon form av inlagda grönsaker. Pickles av olika slag, med små och större gurkor, för stora för att inte vara skurna, och för små för att skäras. Ja, inte samma gurka, utan olika sorter. Dessa gurkor kunde jag inte ha på pizzan. De fik liksom slinka ner vid sidan om. Och, som av en händelse så hade någon, inte bara ställt utan även hällt upp en öl där, på lagom avstånd från gurkan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fefferonin i burken fungerade bra i alla fall, som tillägg på min pizza. En gammal ostkant fungerade också utmärk som extra tillbehör, som det väl skulle ha hetat, och kostat någon tia extra om det hade varit på en pizzeria. Samtidigt så hade jag en del oliver kvar också. Alltså oliver som var tvungna att ätas upp, eller snart kastas. Även dessa fungerade, inte bara som pålägg på pizzan, utan även som tilltugg till den där osinande ölen, som likt en källa med livets blod bubblade med sitt naturliga mineralvatten. Ölglaset stod där, med sina oliver och gurkbitar kring sig som den heligaste gralen i historien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         2011-01-15 016 (500x375)

De inlagda paprikabitarna fungerade också rätt så bra som pålägg på pizzan. Så, blev det då för mycket? Nej, det blev riktigt bra. Och den extra osten var nog samtidigt en liten nödvändighet.
Vi kryddade lite extra också. Bland annat med chilipeppar. Lite oregano fungerar ju också, allt som oftast på en pizza. Och så det sista, en liten snaps.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: