RSS

“Fastan börjar ju inte förrän i mars”

14 Jan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Julafton är fridens tid. Påstås det i alla fall. Men, se det ur ett barns perspektiv så är det nog allt annat än fridfullt. Julafton är otålighetens tid. “När kommer Tomten?” “Kan vi inte få öppna julklapparna nu?”

Hur gör du när det är dags för julklappar. Mosar ni ut alla julklappar till var och en, för att alla sedan ska sitta i sitt eget lilla hörn och öppna sina julklappar, utan att någon reagerar, för det är så upptagna med just sin julklapp?

Michelle hade fått en klockan-tretton-frukost-julklapp den där fredagen. Ja, inte den som var ämnad åt julafton, den 24 december. Nej, två veckor senare. Det dröjde inte länge innan hon började snegla på övriga julklappar som låg under julgranen. De fanns ju mera?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Efter att vi hade dukat undan vår lite primitiva form av frukost, eller om det nu var lunch så blev det så dags för nästa paket. Ett lite större paket. Kanske inte så fint inslaget men tillräckligt för att otåligheten och nyfikenheten skulle tillta gentemot en normal fredag, utan jullov, utan julklappar och kanske rent av med fisk på skolmatsedeln.

Nu hade julen gjort ytterligare ett intåg i rummet. Tomteluvan hade åkt på. Julgranen barrade inte så mycket, så det blev inte mycket barr att borsta av paketet. Ja, det är ju en plastgran, men den har en tendens till att barra i alla fall. Jag vet inte om det kan anses som ett konstruktionsfel eller om det är en extra skickligt gjord konstgjord gran, med autentiska små irriterande egenskaper.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Det är möjligt att den kommer att fälla lite, den dag då andan faller på, och man får arslet ur vagnen och monterar ner det hela. Julen måste ju ut. Fast i år är det kanske lite extra tid innan det övergår till ett måste. Fastan börjar ju inte förrän i mars. Fast, tills dess kanske man har fått bort en del av det i alla fall. Så slipper man fundera på hur långt det är kvar till nästa jul. För, det är en ovanligt sen påsk i år. Inget onormalt i det. Det händer mellan varven. För det är just så et fungerar, har du tänkt på det, att det är olika varv som avgör när det är påsk. Månens varv runt jorden, i förhållande till jordens varv runt solen. Snurrigt va?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Julfriden, om den nu existerar lär väl ta slut snart i alla fall. Med tanke på vad det var i paketet så lär kanske ens tålamod prövas, både en och två gånger. Inte för att det var en DVD-spelar, utan för dess tillbehör. Två mikrofoner. Man kan alltså sjunga karaoke med den spelare oh dess mikrofoner. Nu hade vi inga låtar än, så den här dagen fick bli karaokefri. Men, Michelle hade ju inte sett Toy Story 3 än. Vad passade då bättre än att inviga den nya spelaren framåt kvällen, med att se just den filmen?

Vi har hittills sett film på X-box. Men nu finns det alltså en speciell DVD-spelare att använda. Michelle kan nu själv, eller med sina kompisar se på DVD uppe på sitt rum om hon vill. Nu behöver vi inte slåss om utrymmet, något som vi väl egentligen inte har gjort tidigare, men ändå. Eget är alltid lite speciellt. Vem vet, det kanske bidrar till den frid som vi ju efterlyser. Alltså, kanske inte med mikrofonerna, men i alla fall när det gäller att se på DVD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Maten kanske inte riktigt var den samma som den lite mera traditionella julaftonen kan erbjuda. Men, så var detta vår egen variant av julen. Föresten, det är ju julklapparna som är det viktigaste. Och, får man en DVD-spelare i julklapp som skall invigas så passar det väl bättre med popkorn, än med pressylta. Så, kvällen var utstakad, med DVD-film och popkorn. Frågan var bara hur länge vi skulle vara vakna. Natten innan blev ju sen, efter en resa som för min egen del varade i elva timmar, från punkt A, till punkt B och tillbaka till A igen. Den sena timmen gällde även för Michelle, som ju fick ta del av sträckan från punkt B till punkt A, efter att ha kommit från punkt C.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 14 januari 2011 i fjäderlös tvåfoting

 

Ett svar till ““Fastan börjar ju inte förrän i mars”

 1. mamasoul

  14 januari 2011 at 20:14

  Vad mysigt!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: