RSS

Det är för lite julafton!

14 Jan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julen är en lite felkonstruerad helg. Den består av olika dagar. Detta borde vara en felkonstruktion. Fråga vilket barn som helst om de vill ha julafton, juldagen och den där obegripliga annandagen eller om de vill ha julafton, tre dagar i rad. De lär välja det andra alternativet.

William var hos mormor och morfar den sista veckan av jullovet. Michelle kom hem till den andra halvan av samma vecka. Då var det dags för henne att fira julafton. Det gjordes på fredagen.
Jag kunde säga att hon fick den första julklappen på morgonen, till frukost men eftersom vi inte kom hem förrän halv tre på natten, från Arlanda Flyplats så blev det nog mera en lunchmacka, snarare än en frukostmacka. Den redan missbildade dygnsrytmen hade fått sig ett rejält syrabad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Den första julklappen var ett fint paket, med gulsnören på. Michelle talade om att spara snöret. Det kunde kanske vara bra att ha. Det var ju så fint. Men, så länge vi inte har organiserat hennes pysselsaker så ska vi nog akta oss för att lägga saker och ting på hög, i väntan på den organisatoriska myggans bett. Det är ju trots allt kall vinter. Det finns inte några mygg just nu.
Jag fick föresten bakläxa på hur jag placerar min soptunna. Inte av sopkörarna, utan av den som plogar här nere vid vägen. Han kunde inte ploga in den ordentligt i en snödriva. Den stod för mycket på vägen. Men, det gick bra att skotta fram ett hål i vallen, och ställa den där. Så, nu är den saken ur världen. Men, det är nog värre med hagtornhäcken. Han passade på att klaga på den också, och hur den stickerOLYMPUS DIGITAL CAMERA     ut på vägen, och slår mot speglarna på traktorn. Det var ett värre problem. Att komma åt detta i snön blir inte lätt. Men, kanske att man kan göra ett litet försök i helgen. Om snön smälter förstås. Det ska ju bli mildväder. För annars vet jag inte hur man kommer åt det hela, om nu inte den där traktorföraren kan köra lite mera på vägen, och kanske rent av ploga åt andra hållet, på andra sidan av vägen. Där finns ju inga hus.

Det var en Bratz-docka i paketet. En av tjejerna i den serien, som fallskärmshoppare. Tjusigt värre. Tänk, att man ´ska vara sminkad när man hoppar fallskär, och att det gäller att ha moderiktig overall när man hoppar. Den matchade föresten snöret. Ja, kanske hela paketet. En bra början på en andra julafton för Michelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Vi skulle egentligen ha åkt ner till mormor och morfar den där fredagen, och tagit med oss William hem dagen därpå. Men, väglaget, i kombination med att vi inte hade sovit ordentligt gjorde att vi fick en egen liten julafton, med Michelles julklappar som den självklara medelpunkten i högtiden som återvanns.

Nyårsafton är väl mera en helg för vuxna att äta och dricka en massa onyttigheter. Barnen kanske kan få se lite fyrverkerier, om det nu gillar det. Men, jag tror, om jag får gissa att det blir allt vanligare med att barnen får en nyårspresent. En ren muta för att de vuxna ska få vara i fred.
Trettondagen är också en helg som nog går barnen förbi. Då får de ju inga julklappar.
Nej, om barnen får välja så ska det vara julafton, först tre dagar i rad vid ju, sedan på nyårsafton och gärna p trettondagsafton också. Sedan kan de få bli en liten julafton istället för tjugondag Knut också, så kan vi slänga ut skiten med gott samvete sedan.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: