RSS

Buzz Lightyear, istället för knivmord!

04 Jan

William hade önskat sig någon självpratande Toy Story-figur till julklapp. Alltså, det finns visst ett antal fraser som den kan säga, sedan är det väl inte mycket mera
Jag tyckte att det verkade trist, så jag tipsade Jultomte om en LEGO-byggsats föreställande Buzz Lightyear från filmen Toy Story 3.
Ja, just det, trean. Han är visserligen med i alla tre filmerna, men det är ganska noga det där, från vilken film det är från. Står det Toy Story 3 på förpackningen, så är det fan i mig från den filmen, även om den såg likadan ut i de två första filmerna. Han fick nämligen en byggsats till i julklapp. Men den var från Toy Story 1. Det stod ju ingen trea på förpackningen. Att det sedan var samma Buzz Lightyear och samma Woody spelade ingen roll. Och, jag kan ha fel, men nog kom väl bilen först i Toy Story 2? Så, eftersom den var med också, så borde det ju varit en tvåa bakom orden “Toy Story”, inte sant?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LEGO är bra leksaker. Dyra som fan, speciellt när det ska samarbetas med Disney eller göras en byggsats av någon Star Wars-figur, men ändå bra leksaker. Kreativitet är viktigt att stimulera. Likaså fantasin. Finmotoriken får sin lilla träning också. Det är bra. Visserligen så skulle en kniv, och en bit tallbark kunna fungera på samma sätt. Men, numera så finns det väl inte en unge med morakniv. Det får de inte ha. Inte för att de ska råka skära sig, utan för att de inte ska mörda varandra, eller hugga ner någon förbipasserande individ med rollator.
Jag har nog skrivit det förut, och många andra har säkert gjort det, men när jag var liten så hade vi nästa jämt knivar med oss i skogen och när vi fiskade. Och inte mördade vi varken varandra eller någon annan. Vi såg på de där totalförbjudna filmerna och de som censurerats av myndigheten också. Vi var dessa som Sivert Öholm talade så illa om i TV-programmet Studio S. Konstigt att vi inte sitter isolerade som massmördare idag, med tanke på hur mycket så kallat videovåld vi såg på.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buzz Lightyear gjorde sig riktigt bra som LEGO-byggsats. Inget för en expert att bygga ihop, men det tog sin lillatid ändå. Den gick ju riktigt bra att leka med också, trots att den inte kunde tala om några få förinspelade fraser med hjälp av en knapp som aktiverade ljuden. LEGO är bättre än kommersiella kossor, i plast.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: