RSS

Piff och puff blev paff!

02 Jan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Småfotingarna har handlat en del julklappar på egen hand innan jul. Michelle lämnade sina under julgranen, eftersom hon ju inte var hemma på julafton. Hon sa att vi fick öppna dem då. William öppnade sin julklapp som han fick av Michelle redan på morgonen. Det var en låda med experiment. En om vulkaner. Man skulle tillverka sin egen vulkan. Det fungerade utmärkt. Så bra att taket nog behövde skuras efteråt. Frågan är om vi inte ska införa flygförbud över hela matsalsbordet. Askmolnet kan ju finnas kvar i rummets atmosfär.

Aftnar som julafton, Midsommarafton oh Påskafton har en stor fördel gentemot andra dagar. De börjar inte med en morgon, en hastig frukost och en titt på klockan. De börjar när man anser sig vara så närvarande inför frukosten, att man kan ta det så lugnt som det bara går. “Hur dags ska vi äta julborde, före eller efter Kalle Anka?”
Svaret på den frågan får man avge, efter att man kommit fram till huruvida man hunnit med julgröten, innan André Pops fumlar fram sin stake, och skrämmer slag på Piff och Puff.
Fast, egentligen så är det ganska självklart, att så länge det finns någon som vill se André Pops och Kalle Anka så lär det inte bli mat innan klockan 16 på julaftonen. Man får leva på godis och glögg efter att julgröten slafsats i. Jag har föresten aldrig mjölk på gröten. Ibland kan jag uppleva det som om det vore onormalt. Jag har heller inte senap på skinkan, för även om senapen kan vara nog så god, så vill jag att skinkan smakar skinka, och inte senap. Senapen kan man ha på prinskorven – om man vill.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man kanske inte ska fundera allt för mycket på varför man ger barnen en julklapp på morgonen. Jag tror att det är rätt vanligt. För om man funderar på det, så kanske man kommer till insikt med att man köper tid, från barnen, med en julklapp för dem att sysselsätta sig med, medan man slår in de sista paketen, värmer upp de förstekta revbenspjällen och inväntar nästa glöggpaus, när tomteverkstaden är slut, och Musse, Långben och Kalle tar sig ner för berget, i en husvagn.

Innan du nu ser framför dig en hemsk julafton hos Urfotingen, så kanske jag ska tillägga att detta var ett hypotetiskt scenario. Ett Scenario som kanske inte alls stämmer överens med verkligheten. För, jag har inga ambitioner om att förmedla fakta. Men, samtidigt, så kan det ju vara sant. Tro´t om du vill. Jag beskrev den generella bilden av julafton.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: