RSS

KF´s trogna tjänare!

02 Jan

Märkligt nog, när vi var i Norrköping och julhandlade, och när vi hade missat att äta något på ett tag så stötte vi på mat vid ett flertal tillfällen. Främst gällde det den gratis korv som vi råkade på med jämna mellanrum, utanför Media Markt som i sin tur ligger granne, strategiskt korrekt placerat invid Toys´r´Us.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Julhandeln var väl annars inte det mest upphetsande med denna julen. Mest beroende på de kommersiella krafterna som gärna ville styra eventuella inköp av presenter. Insikter som att en plastfigur skulle vara billig, när den “bara” kostade 400 kronor, som egentligen skulle ha kostat 900 kronor gjorde inte att man hoppade högt av glädje. Mest beroende på hur usel den verkade som leksak. Tänk, vad många tändstickor man kan få för 400 kronor. Tänk vad kul man kan ha med dem. Man kan bränna ner hela skogar, hela städer och hela köpcentrum. Fast, å andra sidan, vad är väl det mot att kunna förgöra hela universum, med en plastfigur.

Maten då? Jo, när vi var på COOP Forum så serverades det smakprov, på hela bassortimentet till ett julbord. En tallrik, visserligen i papper, och visserligen med plastbestick som säkert stockholmaren skulle betala 250 kronor för, om den serverades i Gamla Stan.

Man kan kanske tycka att jag är orättvis i min behandling av stockholmare. Men, det är därifrån som priserna höjs. För, om det är höga priser i Stockholm, eller någon annanstans för den delen så krävs det att någon villigt betalar vad de begär, innan det hela har fått en genomslagskraft.
Nu är det ju skattesystem och Fridoliner med i bilden också, det ska gudarna vet. (Nej, jag talade inte om er, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson)

Man ser ibland människor som handlar på COOP Forum, och som aldrig skulle komma på tanken att handla någon annanstans. De gör som de alltid har gjort. De röstar säkert på Sossarna, som de alltid har gjort. De vet inte om något annat än COOP Forum, som alltid har legat där det gör. Det var först där. ICA Maxi, Willys eller City Gross som finns i området sedan en tid existerar inte i deras värld. De tiotal möbelaffärer som växt upp i köpcentrumens trädgårdar vet de inte vad man ska ha till. De har sina möbler från 1974, köpta på Stormarknad, som de kallar COOP Forum. Det hette ju så förr, KF Stormarknad, eller något i den stilen. De anammade inte ens namnet OBS, som väl är föregångaren till COOP Forum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen av dessa människor är under 75.  De har hängt med i kooperativets utveckling, utan att veta om det. Så, visst är de väl unnade en gratis tallrik med julmat när de ska handla sina julklappar, till barn och barnbarn.

Annonser
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: