RSS

Värmen kommer, i slutet av april!

30 Dec

Värme och ljus. Det är två saker som just nu måste framställas på ett energikrävande sätt. Har du värme inne, och lite ljus i tillvaron så har du det som krävs för att kunna överleva vintern.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Visst kan man kanske göra ett och annat ute, när det är ljust. Och visst kan man låta bli att arbeta, för att dessa stunder kan bli flera, och inte bara omfatta de ljusa timmarna på helgerna. Men, fungerar det så?
Fördelen med att ta in ljusstakar och julgranar i december är att det blir lite ljusare inne, utan att man måste tända lamporna i taket. Jag ser det som ett sätt att kunna se livet, även när det är vinter, och mörka tider. Man får lite ledsyn liksom, i väntan på att våren, sommartiden och det lite varmare klimatet ska komma i slutet av april.

Numera så låter jag Småfotingarna sköta om att klä granen. Det är deras skapelse som är den bästa, oavsett hur det må bli. Och i år var inget undantag. Vi hade denna gång en massa röda lampor i granen. De gav ett lite mörkare ljus, inte som i övriga huset, med alla adventsljusstakar och stjärnor som lyser upp, mest för att de har defekta, på gränsen till trasiga lampor, i kombination med att det kanske finns en och annan felaktig lampa. Fel styrka alltså.

Det är ljuset som gör att jag gärna har kvar dessa lysande föremål, ganska långt efter julen. Samt att det är det tråkigaste som finns att ta ner skiten. Det brukar åka ner i en kartong, i en enda hög. Då är det inte konstigt att det blir lite att reda ut nästkommande år. Vi har föresten saker numera, att hänga i julgranen som skulle räcka till två granar. Det har blivit lite genom åren. Och, att sätta in granen i början av advent gör att Småfotingarna kan hänga upp det de har gjort i skolan eller på fritidshemmet eller som tidigare, på dagis direkt i julgranen.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 30 december 2010 i fjäderlös tvåfoting

 

Ett svar till “Värmen kommer, i slutet av april!

 1. mamasoul

  31 december 2010 at 09:10

  Ja, vad skulle man göra utan alla dessa ljus? De lyser verkligen upp tillvaron på alla möjliga sätt!

  Gott slut och Gott Nytt år!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: