RSS

Williams första spelning, med trombonen!

09 Dec

Igår var det konsert. Kulturskolan hade sin årliga julkonsert, lokalt med Kolmårdens elever. William har inte spelat för publik tidigare, men hans kunskaper gjorde att det inte var några problem. Han kunde ju sin sak.

Det var elever med lite olika instrument som spelade. En del spelade enbart fiol, med pianokomp. Andra spelade tillsammans, fiol och cello. Sedan var det Williams grupp, bestående av bara bläckblåsare som spelade tillsammans. Och för att understryka det lite rockiga i det de spelade så hade de lite förinspelat komp, med b.l.a. trummor.

2010-12-08 009 (500x375)

2010-12-08 010 (1000x750)Jag förstår att det var lite nervöst för de som spelade för första gången inför anonyma åhörare. För de som hade varit med tidigare så var det säkert lättare. Det är ju så lite överlag. Att komma över den första barriären, den där osynliga, som kanske egentigen inte finns, det är kanske inte så lätt. Men, när man väl är över den så går det av bara farten. Det är lite som den där leken dör man ställer en massa hinder i vägen, i en bana, som man får titta på först, för att sedan få en bindel för ögonen och bli ledsagad av någon som talar om för en hur man ska göra.  Men, sedan när det är dags att gå banan i blindo, så tar alla de andra bort hindren. Man ledsagas, låter sig kliva försiktigt över stolen. Man låter sig krypa riktigt lågt för att inte slå i huvudet i bordet. Men det finns inget bord att slå huvudet i. Det är ju borttaget. Men man tror att det finns där.
Man låter sig luras av synliga hinder en gång. Men sedan är man med på noterna.

2010-12-08 019 (500x375)Konserten brukar hållas i Krokeks Kyrka. Men den var visst upptagen denna kväll. Så det fick bli i Pingstkyrkan, Krokek istället. En liten kyrka som inte är så dum i sitt utförande och väl har en bra funktion, som knutpunkt om inte annat. Ja, egentligen så vet jag inte mycket om dess knytande funktion. Det var nämligen första gången som jag var där. Märkligt nog.

Michelle och en kompis var med. Och barnen känner ju de andra barnen på ett sätt som nog bara de själva kan förstå. Alla tycks veta vem alla är i skolans värld. Jag skulle nog tappa bort mig vid den tionde som hette William, den sjunde som hette Ida och så vidare.

Efter konserten så blev alla barnen bjudna på saft och pepparkaka. Jag vet inte om det gällde de barn som bara var publik också men de lät sig väl smakas i alla fall. Det var nog ingen som avstod där. Däremot var inte föräldrarna lika framfusiga. Jag såg ingen förälder som tog för sig av vare sig saft eller pepparkakor. Fast, vad spelade det för roll. Jo, möjligen att alla kunde samlas, eller snarare bli kvar en stund extra efter konserten. För det är ju så, vare sig det gäller överbliven tid i en kyrka eller vid något restaurangbesök eller något annat samman hang. “Vi ska leka, och du ska sitta och prata med de andra vuxna” Jo, men det låter ju sunt. Inte sant?

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 09 december 2010 i fjäderlös tvåfoting

 

Ett svar till “Williams första spelning, med trombonen!

  1. liberum-weto

    10 december 2010 at 03:19

    Vill bara hälsa – ha det så bra

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: