RSS

Vi åt överkörd padda!

11 Okt

Det finns vissa bilder här som kan vara jobbiga för känsliga personer. Bara en varning. Bläddra förbi dem, eller, om du gillar dem, klipp ur och spara talongen till den dagen den går att använda på ICA i Skövde.

I fredags så frågade jag Michelle om hon var bra på att fläta. Och det var hon ju, sa hon förstås. ”Då kan du få fläta sedan då. Jag är inte lika bra på det”.
Det gick en liten stund, och när sedan vi kom in på det där med att fläta så märkte jag på Michelle att hon var lite nyfiken på vad det var som skulle flätas.
Vad ska vi äta?” undrade bägge Småfotingarna. ”Sköldpadda” svarade jag utan att barnen trodde ett dyft på det. De trodde att jag fånade mig, som så många gånger förut.
Jag tog fram ett par paket med bacon och bad Michelle att börja fläta.
Michelle tänkte på att fläta hår, så hennes bild blev nog lite knepig, över vad vi skulle göra. William ville spela Nintendo Wii, och det fick han. Michelle och jag kunde fixa maten. Det räckte nog med två personer som inte hade mycket aning om vad vi pysslade med.
Jag lade ut ett par baconskivor för att visa principen för hur de skulle flätas. Det var den flätning som man användes sig av när man flätar korgar. Och det förstod Michelle ganska snabbt. Hon hade ju bland annat flätat hjärtan, att ha till jul, framförallt i julgranen.
Men vi måste nog sätta på riset nu” sa jag till henne. ”Sätt på riset du, jagflätar ju bacon!” fick jag som svar med en bestämd ton.
Alltså, själva baconflätan skulle bli skalet på sköldpaddan. Till ben, huvud och stjärt så ska man använda grillkorv. Till inälvor så kan man, om jag har förstått det hela rätt använda lite vd man vill. Vi skar ut ett hjärta i mozzarella som vi täckte med lite ketchup. För hjärta pumpar ju runt blodet. Vi skar tillett par större bitar av samma ost som fick vara lungor. Vidare så portionerade vi ut resten av osten till att vara njurar, lever och så vidare.
Eftersom att vi fick lite bacon, och lite korv kvar så ville Michelle göra en liten sköldpadda också. I den hällde hon de sista dropparna av en flaska med röd karamellfärg. Det skulle visa sig vara ganska effektfullt.
Vi tog ett par kryddpepparkorn som vi tryckte dit som ögon. Vi lade även några korn bakom sköldpaddan, som fick vara små sköldpaddpruttar. Detta var en munter historia som lockade fram ett och annat fniss. Även uttalanden som ”Det ser ut som något annat än en stjärt” var upphov till en viss munterhet när det nämndes av Michelle. Var lär de sig sådant?
Riset då? Det kunde ju inte få vara normalt, tråkigt gråtonat vitt. Det fick man ju se till att det stämde överrens med resten av denna, lite märkliga matlagning. Så lite röd karamellfärg i, så blev det, om inte rött så i alla fall rosa. Det såg lite giftigt ut.
Vi hade ingen aning om hur länge vi skulle låta våra sköldpaddor vara i ugnen. Men, för att skilja på benen, från att inte se ut som huvudet, eller stjärten så klippte vi lite i benen. Då blev det liksom tår på benen. De spretade ut lite, när de hade varit inne i ugnen en tid. Samma fenomen sker ju om man steker korven, efter att man har klippt lite i dess ändar.
Vi utgick sådeles ifrån att, när tårna spretade, då var det hela klart. Och det visade sig vara en bra måttstock.
Michelles sköldpadda, som hon gjorde sist. Den mindre. Den blev nog bäst, ur helhetssynvinkel. Den större såg mest ut som en överkörd padda. Men, padda som padda. Det spelade ju inte så stor roll.
När det gällde skalet på sköldpaddan så såg det väl mera ut som ett rutat sköldpaddmönster på den stora sköldpaddan, den överkörda paddan. Men, det berodde nog på att det vara mera bacon på den. Det var lite svårare att fläta något täckande på den som var lite mindre.
Vi noterade även ett litet fel, som vi kan ta med oss lärdomen av till nästa gång. Man ska nog inte ha hela korvar. Man ska bara ta en del, tillräckligt för att det ska sticka ut, men ändå så pass mycket att de inte ramlar ur. Våra korvar, i alla fall i en stora paddan var ju hela, och gick genom hela sköldpaddan. En liten detalj att slipa på, till nästa gång. För det lär bli flera försök. Michelle tycke att detta var jättekul.
Michelle fick en hel sköldpadda för sig själv. Hon ville ha den lilla som hon såg lite mera som sin egen. Till detta serverades det rosa ris. Det visuella var fint, men smaken var desto finare.
Jag tror nog att vi gjorde dessa sköldpaddor en tjänst, när vi åt upp dem. De verkade nämligen ha lite svårt att ta sig fram med sina olika långa ben, som spretade rakt ut. Funderingar på variationer finns också i omlopp inne i skallen, bildandes nya neuroner.
Och så var det denna lilla bild, med ett ben som lossnat från Michelles lilla sköldpadda. Det såg verkligen blodigt ur, i själva benbrottet Även inne i hålet, där benet hade suttit så såg det riktigt autentiskt ut. Nästa lite för ”levande

Idén till det hela hittade vi i LW´s blog. Vi kollade inte så mycket på hur man gjorde, via den länk som fanns där, men lite ska man väl kunna få hitta på själv. Detta var ju bara ett första försök.

Annonser
 
9 kommentarer

Publicerat av på 11 oktober 2010 i fjäderlös tvåfoting

 

9 svar till “Vi åt överkörd padda!

 1. Tigris

  11 oktober 2010 at 14:00

  Fantasin är det tydligen ingen fel på … 😉 😉 😉

   
 2. maria

  11 oktober 2010 at 14:24

  jag såg oxå bilden på dom hos LB, tänker definitivt testa men jag f´tror att jag fyller med köttfärs 🙂

   
  • Fjäderlös Tvåfoting

   14 oktober 2010 at 07:18

   Köttfärs kan nog vara bra. Något som bider kanske kan vara bra. Köttrfärsen alltså.

    
 3. Linda

  11 oktober 2010 at 17:42

  Rena rama halloween ju! 🙂

   
  • Fjäderlös Tvåfoting

   14 oktober 2010 at 07:18

   Aha, en hallogenlampa i ugnen. Det var därför den inte funkade som den skulle….
   😉

    
 4. Hosanna

  11 oktober 2010 at 18:35

  Urk men kul!

   
 5. Lena

  13 oktober 2010 at 00:37

  Lita makabert, jag som haft sköldpaddor som husdjur. Men ändä ett väldigt roligt sätt att laga mat på! Fantasifullt helt klart. 😉

   
  • Fjäderlös Tvåfoting

   14 oktober 2010 at 07:20

   Man äter ju så mycket annat konstigt. Lika bra att låta sködpaddorna få sin del av dethela också.
   😀

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: