RSS

Mental bromssträcka, tiden efter skolavsluningen!

12 Jun

Jag vet inte om det är så för alla föräldrar, eller om det vara är jag som tycker att man befinner sig i en mental bromssträcka tiden efter skolavslutningarna. Det intensiva farandet med aktiviteter, läxor och matsäckar hit och dit gör att man skruvas upp, alternativt lägger ner alltihopa. Det är lite som vid jul. Det är ett jäkla jäktande fram till jul. Sedan, när julen är där så liksom dör allt ut. Man blir mottaglig för sjukdomar på ett annat sätt, än man är innan. Ja, detta är inte mina teorier, det är något statistiskt bevisat, och allmänt känt. Många människor får influensan lagom till juldagen, annandagen eller en liten bit in i den rofyllda tid som kommer efter julstressen.

 

Williams avslutning i Krokeks kyrka var den första i en rad avslutningar. Det var fyrorna och sexorna som hade sin avslutning först, kl. 08:15 på morgonen. Varje årskurs, samt en del stöelever hade lite musikaliska uppvisningar. Fyrorna höll tonen, om inte bra så i alla fall bättre än sexorna. Det kan jag säga, utan att vara orättvis mot någon.

 

Efter avslutningen inne i kyrkan så fick eleverna sina skriftliga omdömen. Det vore bättre att de fick dem när höstterminen började, för hur många tar fram dem sedan, när det är dags att börja skolan igen, om två månader? Det är ju då de ska vara medvetna om vad det är de ska föräldrar, eller bli bättre på om det ska vara någon som helst mening med dess diffusa betyg.
I kuvertet med de skriftliga omdömena låg det även tre fribiljetter till en av IFK Norrköpings matcher. Den matchen var ju naturligtvis på en måndag. På måndagar är det ju bridge, vet de inte det? IFK har föresten också en bridgesektion. De spelar också på måndagarna, men om IFK spelar fotboll på en måndag, så flyttas bridgen till en annan dag. Detta gäller inte nu på sommaren, för då har de uppehåll med bridgespelet.
Annonser
 
 

2 svar till “Mental bromssträcka, tiden efter skolavsluningen!

 1. Origami-Bokbinderi-Kortmakeri

  12 juni 2010 at 10:26

  Nej, den Rävlanda jag tänker på ligger i Västra Götaland. Men det finns säkert på andra ställen med. 🙂 Det är ofta man stöter på ortsnamn på flera ställen. Men Rävlanda jag tänker på har det som postort eller vad man säger.

   
 2. Fjäderlös Tvåfoting

  13 juni 2010 at 16:08

  Tätort. Det är en tätort. 1345 invånade är femfaldigt godtjänt för att vara en tätort. (200 invånare so minst)

  🙂

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: