RSS

Återuppstånden från de döda!

06 Jun

Livskraften bland vissa livsformer tycks ligga latent och bara vänta på att rätt tillfälle ska ges.
Min amaryllis som blommade med elva blommor för en tid sedan var visserligen inte död och vissen, men att den helt plötsligt skulle få för sig att blomma var mycket överraskande. Den har vissnat ner nu. Blommorna alltså. Nu är det bara det lilla skottet, och själva huvudväxtens gröna blad kvar. Och vem vet, det kanske blir fler blommor av dessa, i en ljus framtid, med lagom mycket vatten i jorden.

 

Lite innan det började vissna ner bland amaryllisblommorna så var det dags för nästa mirakel. En växt som stått helt vissen, uttorkad och förmodat död visade sig ha sett på TV. Jag såg nämligen en zombie-film i samma rum som den står i för ett tag sedan. Jag vet inte om den kanske blev biten av något zombie, men den fick i alla fall någon form av nytt liv då. Jag har ingen aning om vad det är för växt, men det som gjorde att man upplevde växten som återuppstånden från de döda var några gröna blad, tvinnade i varandra, förmodligen för att slå ut lite senare, i ett bladverk. Så, nu har man väckt liv i fyra olika växter, som syntes ha tagit skada, och inte troddes återkomma på de stora arenorna någon mera gång.

 

Om jag tänker efter så är det nog fem olika växter som kommit med överraskningar. Amaryllisen, den här tvinnbladsbomman, den blommande kaktusen, en orkidé som fått livet tillbaka, om än i liten skala samt en pelargon som fick för sig att, inte bara leva utan även att blomma, trots avsaknaden av vatten. Ja, det är väl det som är det gemensamma för dem alla. De har inte fått något vatten under en, för en krukväxt lång tid. När de sedan fick en liten skvätt så blev det en jäkla fart på dem. ”Här gäller det att passa på. Man vet aldrig hur länge det går, innan nästa vattning
Annonser
 
 

2 svar till “Återuppstånden från de döda!

  1. carola

    09 juni 2010 at 15:08

    Ser ju ut som mina blommor det där . Det måste skett ett Under 🙂

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: