RSS

Stutsarna i Safarieparken är borta!

23 Maj

Det såg inte så bra ut i morse när vi vaknade. Det hade regnat och var ganska så blött. Det regnade fortfarande, så vår utflykt till Kolmårdens Djurpark, Gruvstugan såg inte ut att bli som det var tänkt. Vi gjorde i alla fall lite matsäck och förberedde oss på att kanske enbart köra en sväng inne i Safarieparken.
vi skulle ha, inte bara de vanliga två Småfotingarna med oss, utan även två andra i ungefär, eller rent av mindre storlek.
Nu visade det sig att det var ett kalas, eller om det var två som gjorde att den ena kompisen inte kunde komma med. Men, med tre barn i bilen, samt en hel hög med mackor så bar det i alla fall av mot Safarieparken.

De djur som är de första att komma och hälsa på oss i bilen brukar vara strutsarna. De syns och är överallt. Men, inte idag. De var borta. Vi såg inte till dem någonstans. Vad har hänt med våra trevliga vänner, strutsarna?
Girafferna däremot ser man allt mera av. Det kanske beror på att de ungar som varit, för giraffers mått mätt ganska små numera har växt till sig en del. Det är nämligen svårt att gömma sig om man är fyra meter lång. Det är inte lika lätt som för en struts, som bara har att köra ner huvudet i sanden.
(Aha, det var därför vi inte såg till dem!)
En giraff ansåg att gräset, eller i detta fallet lövskogen var lite grönare på andra sidan staketet. Snyggt jobbat att kunna få i sig lite mat den vägen. Om man själv, som människa skulle försöka böja ned taggtråden med halsen, så skulle det kanske bli fråga om sondmatning en tid framöver.

I brist på strutsar så fick vi alltså hålla till godo med att studera girafferna i detta hägn. Det går väl det också. Man har väl kanske inte lärt sig något om dem, och tanken på att studera deras beteende kanske inte har varit så stor. Lusten finns liksom inte där för den typen av studier. Giraffer är ju liksom, bara långa.
Annonser
 
 

Ett svar till “Stutsarna i Safarieparken är borta!

 1. agath

  23 maj 2010 at 21:02

  Hej Fjäderlös Tvåfoting!
  Härliga och ståtliga djur giraffen.
  Ja det är många år sedan så har vi en ynka
  1 Pingstblomma så jag vet vad som behövs till hösten,nya lökar.Tulpanerna klarar sigf nog nåt år till.
  Men kan du fatta att det är Pingst hade inte Recurven påmint mig så hade jag totalt glömt det.
  Ja inte bara hört sett också med öppettiderna eller.Men det är rena högsdommaren´nu.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: