RSS

Måste komplettera min GPS med en kompass!

23 Apr

Vi stötte på en plats i lördags, som i och för sig skulle kunna vara ett av de järmalmsgruvhålen som jag vet finns lite varstans i omgivningen där vi var. Vi hade ingen hundraprocentig koll på var vi var, i förhållande till alla gruvhål. Kompassen i GPS:en i mobiltelefonen fungerar ju bara under rörelse, så den använder man kanske inte i den utsträckning som man kanske borde. Och en ny GPS är inte aktuellt. Möjligen att man skaffar en valig kompass, med en magnetisk nål i. En vanlig orienteringskompass helt enkelt. Bara för att ta ut vädersträcken. Ja, det kanske låter konstigt, men så är det i alla fall.

På platsen i skogen så fanns det en massa skräp. Det såg ut som om det hade legat där ett tag, för metallen i de olika sakerna hade rostat till att bli helt bruna. Man ska ju kanske inte uppmuntra till att man slänger saker i skogen, som man nog gjorde lite till mans förr, men visst finns det en viss upptäckariver bland barnen när de hittar en känga här, en cykeldel där eller något annat skojigt som de kan fantisera om varför de ligger just där det ligger.

Gamla rostiga saker kan ju faktiskt göra sig riktigt bra på bild också, om man kan fånga det intensiva i dess färg. Men över lag så kan det ju inte rekommenderas att slänga skrot i skogen, för att det kommer att bli en bra bild, om 25 år.
En märklig sak var de grässtrån som växt sig långa inne i ett glas som låg upp och ner. Det hade fungerat som ett växthus. Inget annat grässtrå i närheten hade väl ens börjat växa. Men inne i glaset så hade solen gjort det varmt. Så varmt att gräset växte riktigt bra.

Det som gav mest spekulationer från Småfotingarna var en känga som låg där i sin ensamhet. Stövlarna däremot fick inte samma uppmärksamhet. Frågan på deras läppar var ”Var är den andra skon?”.
Vi hittade den andra kängan också. Frågor och fantasi kan fortgå länge med en sko, och varför de ligger där de gör, när de påträffas i ett lite ovanligt sammanhang.

Nu var vi ju inte ute i skogen vare sig för att leta eller dokumentera gamla järnmalmsbrytningar eller för att leta skrot. Men denna plats kan nog antas återkommas till. Märkligt nog kändes det som om vi inte var färdiga med den på något vis.
Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 23 april 2010 i fjäderlös tvåfoting

 

2 svar till “Måste komplettera min GPS med en kompass!

  1. Jessi

    23 april 2010 at 20:39

    Ja, ibland kan man verkligen undra varför saker ligger där dom ligger… Läckra bilder fick du iallafall. 🙂

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: