RSS

Tillbaka på bokbinderiet!

21 Apr

Det var några veckor sedan, men ikväll var vi tillbaka på bokbinderiet.
Det är ju Michelle och jag som är med i en cirkel i bokbinderi.
Hittills så har Michelle ägnat sig åt s.k. japansk bindning, men ikväll så ville hon ”göra det pappa gör”, d.v.s. binda en bok, med en bindlåda. Sagt och gjort. Hon letade reda på en bok, med, i alla fall tilltalande omslag. Jag tror nämligen att det var den ballerina som syntes på omslaget som fällde avgörandet för vilken bok hon skulle välja. Det var nog egentligen ingen barnbok. Men det spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att hon får prova på att binda en bok, på egen hand. Ja, fast med handledning av de som vet hur man gör förstås. Det finns nämligen en checklista med lite punkter på som visar vad man ska göra, och i vilken ordning. Denna lista har 38 punkter, så det tar nog ett tag att lära sig. Själv så binder jag visst fem böcker, på en gång, för att ev. kunna, genom innötning lära mig en del av punkterna.

Idag fick alltså Michelle börja med att ”putsa” sin bok. Hon tog isär den gamla bindningen, kollade alla sidor och stärkte ett par sidor, genom att klistra små remsor på dess mitt. Vi ansåg att det bara var två sidor som behövde stärkas. Klistret finns i burkar, och smetas på med en pensel, där sedan en pappersremsa fästs.
Till kaffet så fick vi denna kväll någon sorts bulle, som ansågs kallas ”kam”. En del var med hallonsylt, andra med blåbärssylt. Michelle och jag tog varsin hallonkam. Ja, Michelle tog visst en del av en blåbärskam också. Hon dricker för övrigt saft när vi andra dricker kaffe. Hon är ju det enda barnet där, så saften är väl i princip enbart hennes, kan man säga.
Innan vi åkte till bokbinderiet så var vi på utvecklingssamtal. Det tycktes fungera bra i skolan. Det går framåt, enligt de mål som någon satt upp för de olika årskurserna. Och eftersom det tog aningen längre tid än beräknat med utvecklingssamtalet så beslöt vi oss för att äta varsina två ostburgare i bilen från McDonalds. Det fungerade ganska bra i sammanhanget. Äta och åka, stanna, parkera, binda, fika och sedan hem, via farmor, där William var för att sedan säga god natt. En behaglig dag.
Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: