RSS

Snöhorning!

11 Apr

Idag var Michelle och jag på ett besök i Kolmårdens Djurpark. William var hos sin mormor och morfar. Vi har ju delat upp påsklovet så, att Michelle var nere i Småland först, medan William var hemma, för att sedan byta, så att William var iväg, medan Michelle sådeles var den som fick vara hemma med pappa. William kom hem idag. Men innan vi hämtade upp honom så var vi alltså en sväng inne i Kolmårdens Djurpark.
Vi gick upp i skaplig tid i morse, och om man ger tusan i TV:n på morgnarna när det är helg så kan man komma igång ganska så tidigt. Det märkte vi inte minst igår morse. Då var vi inte bara tidiga, vi hade även ätit frukost hemma innan vi for ner till Hantverksbyn, Kolmården. Det är annars vanligast att vi äter frukost där.

Vi gjorde en del smörgåsar på morgonen. Det var allt möjligt på dem. Det var även rätt många, för två personer. De räckte även till kvällsmat till tre personer lite senare, efter att alla var hemkomna.
Michelle ville ha en smörgås direkt när vi kom till djurparken. Vi åt därför lite redan vid vårt första stopp, inne i Lagunen, den anläggning dit delfinerna simmar, mellan föreställningarna, så att säga.
Det blev ytterligare stopp för smörgås. Michelle är ju så rörlig, och ska testa allt, så det blir inte alltid en snabb fika, eller en hastigt uppäten macka. Men det är ju så dagar som denna skall fungera.
En norshörning, som jag inte kommer ihåg namnet på, med det är i alla fall pappan till den noshörningsunge som föddes i Kolmårdens Djurpark i november var ute utanför stallet. Den ville visst mest in. Den hade ju fru och barn där inne. Ja, jag vet inte hur annat man skall uttrycka det. Den vässar sitt horn med jämna mellanrum. Det gör den mot stenar och allt annat den kan komma åt. Men när den försökte vässa hornet mot en snöhög så rök snön t alla håll. Lite snö blev kvar på noshörningens horn. Det kan väl inte vara allt för vanligt med noshörningar som har snö på hornet.
Michelle ville ha den gamla kameran. Den fungerar som den ska, med undantag för att det inte går att fotografera med blixt. Men om man stänger av blixtfunktionen och håller sig till ljust upplysta motiv, eller är stadig på handen så går det utmärkt att ta några bilder av ganska god kvalitet.
Tyvärr så tog batteriet slut. Det var inte bra för Michelle, denna dag kanske, men gav henne en tankeställare att kanske försöka vara lite förutseende, och både ta med kameran, som att ladda dess batteri. Det var nämligen jag som hade tagit med den kameran, både som reserv, som en förhoppning om att Michelle en dag skulle intressera sig för fotografering. Detta gäller även hennes bror. Han skulle nog kunna intressera sig för, både bildredigering, som kanske, kanske att skriva om sina bilder. Vem vet. Det vore roligt i alla fall. Jag har ju en annan, lite defekt kamera också. Den fungerar som den ska, men är lite knäpp när det gäller displayyen. Men det kan man kanske leva med, som nybörjare.

Ett annat problem med den är att den kameran drivs med vanliga batterier, och inte ett batteripack. Det är irriterande, i alla fall för mig. Kanske inte för en Småfoting?

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 11 april 2010 i fjäderlös tvåfoting

 

4 svar till “Snöhorning!

 1. Linda Svärd

  14 april 2010 at 09:17

  Snö på noshörningens horn? Äh, säg som det är istället! Du försökte pricka och träffade! Å titta så ledsen den blev! Klart den vässar hornet… och väntar nu innerligt tills nästa gång ni ses 😉

   
 2. Fjäderlös Tvåfoting

  19 april 2010 at 11:28

  ha, hade jag siktat så hade jag alls inte siktat på hornet, det kan du vara säker på.
  Vet du förresten att hornet består av hår?

   
  • Linda Svärd

   20 april 2010 at 10:50

   Näe, det visst jag inte! Det ser det inte ut som! Man kanske skulle ta och klippa det då…

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: