RSS

Druvan, ett oralt Mecka!

11 Apr

I fredags så var Michelle hos tandläkaren. Denna gång så visste jag vart vi skulle ta vägen, och vilken parkeringsplats jag kunde använda, utan att behöva skicka SMS som någon sorts pant, vilket det visst var frågan om på den parkering som är vid den gamla busstationens område, framför ”Druvan” som alltså numera är ett tandläkarcentrum. Ett oralt Mecka.
William hade ju också varit hos tandläkaren för en tid sedan. Då visste vi ju inte riktigt vart vi skulle. Skylten som talar om att det är tandvård i Kvarteret Druvan finns ju på baksidan av huset. Det var då inte mycket som talade om för oss att vi var rätt, då vi kom från ”fel” håll.

Det är annars ganska hemskt att se hur de monterat ner Kolmårdens egen tandläkarmottagning, bit för bit. Man undrar om alla apparaterna som fanns där numera finns i Baltikum, eller något i en stilen.
På innergården av kvarteret Druvan så finns det något som ser ut som en brunn. Denna brunn, om det nu är vad det är är gjord i solid kolmårdsmarmor. (från brott nr. 1, kan tilläggas) Ett enormt fint arbete. Om det är någon som vet om detta är en brunn eller ej, så kanske den informationen kan delges i en kommentar nedan.
Man blev allt lite sugen på att lyfta på locket och titta efter. Men den lille ljusa killen på högra axeln klubbade snart ner den röda, på den andra axeln.Tandläkaren, med det klart manliga namnet Ulf kom in och visade sig vara en kvinna. I alla fall så trodde vi först att det var så. Vissa av oss mera än andra. Men det var naturligtvis en sköterska. Hon tog bilder av tänderna och förberedde för den riktiga Ulf. Han kom in och frågade om det gick bra. ”För mig går det bra” svarade jag.
Numera så kommer röntgenbilderna direkt in i datorn. Inget som behöver framkallas, eller synas i stora ljustavlor. Ganska praktiskt faktiskt.
Allt flöt på, och allt var som det skulle. Vi kunde gå ut ganska snart, med en tatuering på fickan.
Att vi trodde att tandläkarens sköterska var den som skulle undersöka berodde nog på att man numera mest kommer till tandhygienister, snarare än en riktig tandläkare. Så var det i Williams fall.

 
Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: