RSS

Dags att visa lite mera, än bara lökarna!

28 Mar

Jag skickade upp en bild igår, direkt, med mobilen. Det var en bild med tre lökar på. Denna bild finns nedan, i denna blog. Om den inte syns, så kommer det hör en nybild, på samma tre lökar, förhoppningsvis från en lite alternativ vinkel.

Nu hade jag naturligtvis inte tagit fram lökarna, bara för att visa dem i bild, som flickan sa. Nej, det var lite matlagning på gång. Vi skulle göra pizza. Och på pizza är det gott med röd, gul och vit lök. En av vitlökarna fick gå till pizzan. Den andra gjorde jag tzatziki på. Alltså, för den som talar om vitlök i klyftor, det handlar alltså om hela lökar, inte klyftor.
En halv liter 10-procentig turkisk yoghurt, en vitlök, hackad i små bitar och lite Bostongurka, salt, peppar samt lite socker. Och olivolja förstås. Sedan har man en smaskig tzatziki, värd namnet.

Tzatziki är bra till allts möjligt. Man kan t.ex. ha det till pizzan. Man kan kompensera brödet runt om pizzan, med lite tzatziki. Vi gjorde två degar. En till baguetter, och en till pizza. Det blev 8 tallriksstora pizzor. (förstår inte varför pizzor måste vara större än en normal tallrik)

I såsen, den som ska vara i botten på pizzan så mosade vi ner en hel habaneros. Habaneros är den starkaste chili som finns att få tag i. En hel frukt är sådeles väldigt mycket. Starkt, men gott.

När det gäller pizza så handlar det ju lite om att ”man tager vad man haver”, vilket är en filosofi som tilltalar mig, men som säkert är TV-kockarnas mardröm.
Vi hade lite att välja på. Strimlar korv, champinjoner, tonfisk i olja samt tre olika sorters lök, som jag nämnt tidigare. Två sorters ost också, Tex Mex, samt mozzarella.
Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: