RSS

Yrvaken spindel!

15 Dec

 

Det satt en kvinna på Sandviksbryggan, Kolmården i lördags. Han satt på en av bänkarna, längst ut. Hon satt lite snett in mot land, lite på ”halvkant”. Hon hade ett paraply i handen, som skyddade mot något, kan tyckas i en hast. Men det vare sig regnade, blåste eller var speciellt varmt. Hon enbart poserade.
Det var en man med en kamera på ett stativ som den lite ansträngda posen riktades mot. De fotograferade med den, halvt på väg ner, lite rödaktiga solen i bakgrunden. En lite rolig syn. Jag sa till någon att, ”titta där, ser du henne med paraplyet. Det hade varit en riktigt rolig syn, om det hade varit lite vitt på bryggan, lite snö. Dagen därpå s hade det blivit vitt på bryggan. Lite snö hade tagit bort den träiga färgen från dess däck. Men då fanns det inte längre någon kvinna med paraply kvar på bryggan.

Lördagen var annars så ljummen att en spindel med långa ben hade hittat ut. Ja, den var inte inne, som andra spindlar så här års. Den hade letat sig ut. Men den såg lite konstig ut. Den hade bara, efter att vi studerat den sex ben. Spindlar ska ju ha åtta ben. William, som var den som hittade spindeln konstaterade antalet, och dess felaktighet, men ansåg till slut att den hade åtta ben. De två främre var bara alldeles för små. Men de fanns där, om man tittade riktigt nära. Och det var det inte alla av de som passerade som gjorde. Många var riktigt rädda för den livsfarliga varelsen, som säkert kunde käka upp både en och två vuxna människor, på en gång.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 15 december 2009 i fjäderlös tvåfoting

 

2 svar till “Yrvaken spindel!

 1. Anna-karin A

  15 december 2009 at 10:43

  ja hugha då!! jag hade nog drämt till den om jag sett den..

   
  • Fjäderlös Tvåfoting

   16 december 2009 at 11:14

   Man kan väl inte gå och klippa till folk, bara för att de sitter med ett paraply, i fel årstid, på en brygga???

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: